23948sdkhjf

Over én fjerdedel af verdens transportforbrug kan dækkes af biobrændstof

En ny analyse fra Det Internationale Energiagentur, angiver, hvordan produktionen af biobrændstof kan udbygges på en bæredygtig måde, med store miljømæssige fordele.
Hele 27 % af verdens transportforbrug kan i 2050 blive dækket af biobrændsel, mod 2 % i dag.

Det viser en ny analyse fra Det Internationale Energiagentur, IEA. Analysen fremsætter muligheder for, hvordan produktionen biobrændstoffet kan produceres på en bæredygtig måde, så målet nås på både en miljømæssig og socialt fordelagtig måde.

Lang vej endnu
For at indfri målsætningen anfører rapporten, at biobrændstof skal udbredes til langt flere områder af den globale transport:

- Mens effektivisering af de eksisterende køretøjer er den vigtigste og mest omkostningseffektive måde at reducere transportens emissioner på, vil biobrændstoffer være et væsentligt alternativ til fly, skibe og andre tunge transportmidler, og i sidste ende vil det give en femtedel af emissionsreduktionerne inden for transportsektoren", siger Bo Diczfalusy, IEA's direktør for bæredygtig energipolitik og -teknologi.

Ligeledes fremhæves behovet for politisk opbakning, et stabilt investeringsbehov og kommercialisering af nye biobrændselsteknologier, der kan reducere omkostninger og øge effektivitet på området.
Læs mere om: IEA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079