23948sdkhjf

Stortest skal gøre brintgaffeltrucks klar til markedet

H2 Logic har sammen med en række europæiske partnere igangsat Europas største afprøvningsprojekt for brintdrevne gaffeltrucks, kaldet HyLIFT. En markedsintroduktion kan ske allerede i 2013.
Mere end 30 gaffeltrucks, som er udstyret med et brændselscelle system fra H2 Logic, skal afprøves hos europæiske virksomheder.

Projektet med de nyudviklede brintdrevne gaffeltrucks, kaldet HyLIFT, er et Europæisk projekt med et samlet budget på 50 mio. kr. og med deltagelse af virksomheder og organisationer fra Europa.

HyLIFT projektet skal sammen med andre afprøvningsprojekter i de kommende år bidrage til at sikre EU en nøgleposition i udviklingen og kommercialiseringen af brint og brændselscelle teknologier.

Stor udbredelse reducerer omkostningerne
H2 Logic og Dantruck har siden 2006 arbejdet på færdiggørelsen af den brintdrevne gaffeltruck, og det er den første i verden som er udviklet udelukkende til kørsel på brint. Danmarks Tekniske Universitet deltager også i projektet med henblik på at følge afprøvningen, da de også har deltaget i udviklingen af brintgaffeltrucken.

Alene siden 2003 er omkostningerne på brændselsceller blevet reduceret med 80% og HyLIFT projektet skal bidrage til at reducere prisen yderligere så at en markedsintroduktion er mulig. En sådan kan starte allerede fra omkring 2013, såfremt der politisk etableres markedsrammebetingelser.

Afprøvningen i HyLIFT projektet hos 30 virksomheder skal således ikke kun indsamle erfaringer. Antallet af deltagere skal samtidig bidrage til at reducere omkostningerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281