23948sdkhjf

Vestforbrænding: Der ér styr på udbud, indkøb og økonomistyring

Vestforbrænding har gennem en periode besvaret anmodninger om aktindsigt og haft dialog med netmediet kommunen.dk vedrørende udbud af indkøb i forhold til Vestforbrændings største leverandører.

Kommunen.dk har efterfølgende publicereret artikler, der postulerer, at Vestforbrænding ikke kan redegøre for, om opgaver fra de seneste seks år til rundt regnet en milliard kroner er blevet sendt i udbud eller ej.

Vestforbrænding kan dog ikke sidde de postulater overhørig og giver derfor i en pressemeddelse sit besyv med.

Kontrolregime & Stikprøvekontrol
Ifølge Vestforbrænding tager artiklerne på kommunen.dk udgangspunkt i den grundlæggende præmis, at kontrolsystemet hos affaldsselskabet ikke er fyldestgørende. At det er baseret på en forudgående kontrol for udbud før kontraktindgåelse frem for en efterfølgende be- eller afkræftelse på fakturaniveau.

- Vestforbrændings holdning hertil er, at vi har implementeret et kontrolregime, der sikrer, at indkøb sker på basis af et offentligt udbud eller dokumentation for, hvorfor det enkelte indkøb ikke er omfattet af et offentligt udbud, inden Vestforbrænding foretager et indkøb, skriver Vestforbrænding i pressemeddelelsen.

Selskabet oplyser endvidere, at den løbende revision af koncernens regnskaber ikke har givet anledning til at betvivle, at hverken processer eller systemer ikke er fyldestgørende i forhold til økonomistyring. Heller ikke at processerne og systemerne ikke skulle være fyldestgørende i forhold til den forudgående kontrol for udbud.

Vestforbrænding har ligeledes i forbindelse med dialogen med kommunen.dk gennemført en stikprøvekontrol af mere end en trediedel af omsætningen med de 10 største leverandører for 2017.

Stikprøven, der blev gennemført på omsætningen med leverandørerne Remondis og Stena, og som blev udvalgt af kommunen.dk., udviste ingen væsentlige afvigelser.

Misvisende
Med udgangspunkt i ovenstående mener Vestforbrænding ikke, at der er noget at komme efter.

- Det er således forsat vores opfattelse, at artiklerne, som kommunen.dk har bragt, er misvisende og ikke afspejler virkeligheden på Vestforbrænding. Accepterede kommunen.dk den enkle grundpræmis om forudgående kontrol og ikke efterfølgende kontrol, ville de planlagte artikler ikke kunne skrives, skriver selskabet i meddelelsen.

- Endelig vil jeg gerne korrigere kommunen.dk vedr. min afvisning af at ville besvare spørgsmål. Jeg har således i to omgange sendt skriftlige svar til kommunen.dk, siger Peter Basland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11