23948sdkhjf

Efter prækvalifikation: Stort kommunaltejet affaldsselskab intensiverer CO2-fangst-processen

Vestforbrænding er udvalgt til at deltage i udbuddet om tildeling af tilskud fra den statslige CCSU-pulje på 8,168 mia. kr. 

Det har Energistyrelsen netop meddelt. 

De øvrige deltagere i udbuddet er Aalborg Portland og Ørsted. Dermed er Vestforbrænding det eneste kommunalt ejede affaldsselskab, som deltager i den videre proces.

 Vestforbrændings direktør, Steen Neuchs Vedel, glæder sig over meddelelsen fra Energistyrelsen – ikke alene på selskabets vegne men i høj grad også på vegne af de 19 kommuner, som ejer Vestforbrænding.

-Vi har en forpligtelse til at tage et samfundsansvar, og CO2-reduktioner er et afgørende mål for både de kommunale og nationale klimamålsætninger. Jeg mener, at Vestforbrænding har en unik position for afsætning af overskudsvarme fra CO2-fangsten til gavn for vores ejerkommuners nuværende og kommende fjernvarmekunder, siger Steen Neuchs Vedel og peger på, at Vestforbrænding er i gang med at udrulle et storstilet fjernvarmeprojekt til 6,1 mia. kr., der skal konvertere endnu 30.000 boligers brug af gas til grøn fjernvarme.

Intensiverer processen

Vestforbrænding arbejder i øjeblikket med et helt konkret projekt på fangst af minimum 400.000 tons CO2 om året.

- Tidligere har der været hindringer for, at kommunalt ejede selskaber kunne byde på så stor en opgave med at bygge et CO2-fangst anlæg. Nu er vi udvalgt til at kunne byde, og det betyder, at vi kan intensivere vores arbejde med CO2-fangst endnu mere, siger Vestforbrændings direktør, Steen Neuchs Vedel.

Vestforbrænding går efter at realisere sine ambitioner på CO2-fangst- og PtX-området allerede i 2025.

Efter prækvalifikationen fortsætter Vestforbrænding med udarbejdelse af det udbudsmateriale, som skal sendes til Energistyrelsen inden årets udgang. Samtidig skal Vestforbrænding have en tæt dialog med Energistyrelsen, inden det endelige bud bliver fremsat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109