23948sdkhjf

DONG sender 115 kraftværksspecialister til Rambøll

Som led i omstruktureringen af ingeniøraktiviteter inden for termisk energi og varmeproduktion overdrager DONG Energy 115 medarbejdere til Rambøll Energi.
Rambøll Energi overtager de 115 medarbejdere fra DONG Energy med ekspertise inden for større kraftværker baseret på både biomasse og fossile brændsler og ikke mindst viden om konvertering fra kul til vedvarende energiproduktion d. 1. april 2011.

- Rambøll har mere end 50 års erfaring inden for energibranchen og et stærkt fagligt miljø med spidskompetencer inden for energiområdet. Det passer perfekt til vores dygtige medarbejdere i Power Engineering. Endelig har det haft stor betydning for os, at alle medarbejderne kunne følge med i overdragelsen til en ny spændende fremtid, siger Jens Erik Pedersen, Senior Vice President i Power, DONG Energy.

De 115 kraftværksspecialister bliver organiseret i en ny division med navnet "Ramboll Energy Power". De får til opgave at rådgive DONG Energy og andre energiselskaber på kraftværksområdet. Divisionen ledes af Peter Heymann Andersen, der fortsat også skal stå i spidsen for Energi i Danmark.

Strategisk energisatsning
Overtagelsen er en styrkelse af Rambølls internationale position inden for rådgivning til kraftværkssektoren. I dag er firmaet førende inden for rådgivning om offshore vindenergi og affaldsforbrænding og er toneangivende på det nordiske marked inden for fjernvarme og biomasse/biogas.

- Dette strategiske træk vil gøre det muligt for Rambøll at træde ind på det internationale marked for rådgivning til store kraftværker, siger Thomas Rand, adm. direktør for Rambøll Energi og tilføjer:

- Det er vores forventning, at vi med en stærk platform inden for kraftværker vil være i stand til at realisere synergi med såvel vores forretningsområder inden for waste-to-energy, fjernvarme som vind, og dermed styrke vores forretning samlet set.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14