23948sdkhjf

HSWind går efter markeder med høj energi-pris

Salget af husstandsmøller er gået lidt trægt i det seneste år.

I maj sidste år kunne direktør Ulrich Høgenhaven fra husstandsmølleselskabet HSWind i Randers fortælle til Energy Supply, at regnskabet for 2016 var utilfredsstillende, at han havde en stor forventning til det japanske marked, og at resultatet for 2017 ville blive langt bedre end i 2016.

Regnskabet for 2017 er dog ikke prangende, men spørger man Ulrich Høgenhaven, så går det langt bedre i år.

Tror på nye markeder
Tidligere havde HSWind kig på det japanske marked, men en drastisk reducering af tilskud til husstandsmøller i Japan har betydet, at HSWind nu retter deres fokus mod markeder med en generel høj energi-pris, sådan at man ikke er afhængig af forhøjet pristillæg samt politiske strømninger.

- Vi er på vej ind på flere markeder, blandt andet Tyskland, Brasilien, Holland. Det tager bare tid at starte nye markeder op, fortæller Ulrich Høgenhaven.

Et nyt marked er også Bangladesh.

- I starten af september, tager vi til Bangladesh, hvor Udenrigsministeriet har lavet en screening for os, fortæller Ulrich Høgenhaven, der har store forventninger til den tur.

Fremtiden for husstandsmøller
HSWinds økonomiske præstationer har blandt andet været meget påvirkede af det vanskelige danske marked. Netop derfor har man rettet blikket væk fra Danmark.

Ifølge årsrapporten er det også ledelsens forventning, at man på de før omtalte markeder kan realisere en væsentlig indtjening, hvorfor forventningerne til regnskabet for 2018 er positive.

Til trods for at HSWind ikke længere har den store fidus til det danske marked, så har man stadig lidt små-aktiviteter her.

- Vi er leverandør til et ’mini Grid’, på en ø i Danmark, hvor vind, sol og batteri skal arbejde sammen med dieselgenerator, fortæller Ulrich Høgenhaven.

Årets resultat i tal

Årets bruttotab udgør -309.398 kr. mod -328.187 kr. sidste år.

Det ordinære resultat efter skat udgør -1.663.861 kr. mod -1.383.432 kr. sidste år.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078