23948sdkhjf

Efter indløb af fyringsolie: Middelfart Renseanlæg kører normalt igen

Torsdag i sidste uge gik alarmen på Middelfart Renseanlæg. Det viste sig at være diesel/fyringsolie, fra en ukendt kilde, der var løbet ind i anlægget.

Indløb af olie til et renseanlæg har den konsekvens, at de biologiske processer, der er i anlægget, og som sørger for rensning af vandet, dør.

Det skriver Middelfart Spildevand i en pressemeddelelse.

Urenset vand i Lillebælt
Middelfart Spildevand besluttede at foretage en kortvarig udledning af urenset vand til Lillebælt.

Efter samråd med Beredskabet blev olien indhegnet på Middelfart Renseanlæg ved hjælp af flydespærrer. Konsekvensen heraf blev, at kvælstof-mængden i spildevandet stort set ikke blev renset gennem anlægget, og derfor blev ledt ud i Lillebælt.

- Udledningen til Lillebælt var dog meget begrænset. Udløbet fra renseanlægget ligger langt fra land, hvor strømmen er stærk, derfor vurderes udledningen ikke have haft menneskelige risici ved badestrande og lignende, skriver Middelfart Spildevand i meddelelsen.

Siden torsdag eftermiddag er der arbejdet på højtryk for at genetablere den naturlige renseproces på Middelfart Renseanlæg. Der er blandt andet kørt slam ind fra Ejby Renseanlæg, for at genskabe den naturlige bakterieflora hurtigst muligt.

Lørdag eftermiddag var udledningsværdierne igen normale på Middelfart Renseanlæg.

Ukendt kilde til forureningen
Hverken myndighederne eller Middelfart Spildevand har modtaget anmeldelse omkring udslip af diesel/fyringsolie til kloakken.

Der er taget prøver af olien som er sendt til analyse, og der er derudover indikationer på, at udslippet geografisk kommer fra Middelfart by.

- Vi kan desværre ikke gardere os imod, hvis virksomheder eller private udleder olie til kloakken. Det kan selvfølgelig skyldes uvidenhed eller et uheld. Heldigvis, handlede vores folk hurtigt, da alarmen gik, så anlægget kørte igen lørdag. Nu vil vi gerne i dialog med nogen, der ved noget om kilden til olien, så vi kan få opklaret årsagen til hændelsen, siger direktør i Middelfart Spildevand Thomas Foged

Myndigheder såvel som Middelfart Spildevand er meget interesserede i henvendelser, som kan medvirke til at finde årsagen til olieudslippet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172