23948sdkhjf

Tvis henter direktør i Dansk Fjernvarme

Jørgen Nielsen starter som administrerende direktør i Tvis den 1. august og overtager dermed stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.   

Jørgen Nielsen har en lang karriere som topchef i energibranchen med sig i bagagen og har blandt andet været direktør i Vattenfall.

Han kommer senest fra en stilling som udviklingsdirektør i Dansk Fjernvarme.

- Vi har med ansættelsen af Jørgen Nielsen fået en faglig stærk og strategisk orienteret direktør, der med sikker hånd kan fortsætte arbejdet med at føre Tvis ind i en fremtid med stadig mere fokus på vedvarende energi og vores mål om, at den billige og grønne fjernvarme skal kunne komme endnu flere borgere til gode i Trekantområdet, siger Tvis’ bestyrelsesformand, Lars Schmidt.  

Baggrund i kraftvarme-branchen
Jørgen Nielsen startede erhvervskarrieren som rådgiver i Cowi i 1990, og i 2002 skiftede han til Elsam, som Vattenfall senere opkøbte store dele af. I 2009 til 2011 var han strategichef for Vattenfalls kraftvarmeproduktion i Sverige, Finland og Danmark. I 2011 blev han direktør for Thermal Operations i Vattenfall, endvidere blev han i 2012 også administrerende direktør for Vattenfall i Danmark.  

Derudover har Jørgen Nielsen beklædt mange bestyrelsesposter og tillidshverv, primært i energisektoren samt i Dansk Industri.    

- Jeg glæder mig til opgaven med at sikre fjernvarmen en fortsat markant rolle i den grønne omstilling, og ser frem til at kunne være bindeled i samarbejdet med vores ejerkommuner og varmeselskabet samt med både nuværende og kommende leverandører. Tvis skal være garant for fortsat at sikre en stabil, effektiv og ansvarlig energiforsyning til borgerne i Trekantområdet i mange år fremover, siger Jørgen Nielsen  

Jørgen Nielsen er cand.scient., exam. oecon, uddannet kemiker med bifag i økonomi fra Aarhus Universitet og har en Executive MBA fra Henley Business School.  

Læs mere om: Tvis
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109