23948sdkhjf

Arkil etablerer transmissionsledning for Tvis

Tvis har underskrevet kontrakt med entreprenøren Arkil, som skal etablere en fem kilometer transmissionsledning for Tvis fra Hessgade gennem Middelfart midtby og til en ny vekslerstation på Rudbæksmøllevej i Strib.

Det oplyser Tvis i en pressemeddelelse.

Projektet er et samarbejde med Middelfart Fjernvarme, som etablerer et nyt distributionsnet fra vekslerstationen og ud til Strib, Røjle og Vejlby.

- Der har været overvældende interesse for at få fjernvarme i de tre byer, og vi er derfor også glade for at kunne komme i gang med selve etableringen, som har været udfordret af stor efterspørgsel på både rør og arbejdskraft i hele fjernvarmebranchen. Men jeg er rigtig glad for, at vi kan komme i gang med at udfase gassen fra varmen til Strib, siger Brian Schmidt, projektleder ved Tvis.

Arbejdet går i gang i løbet af august

Tvis og Arkil har før arbejdet sammen på udvidelser i både Vejle og Kolding om at få etableret store transmissionsrør.

Etableringsarbejdet forventes at gå i gang i løbet af august i år, og de fem kilometer transmissionsledning er planlagt til at være i jorden til foråret 2023, hvor de første forbrugere i Strib kan lukke for gassen og åbne for den grønne varme.

Projektet giver en CO2-besparelse på omkring 6000 tons CO2 om året

Etableringen af distributionsnettet i Strib, Røjle og i Vejlby er opdelt i fem etaper, hvor de sidste forventes at blive tilsluttet fjernvarmen i 2025.

- Over 80 procent af varmeforbrugerne har tilmeldt sig fjernvarmen i Strib-området, så vi arbejder ihærdigt på at få fjernvarmen ud til endnu flere forbrugere, for det er en fordel for både eksisterende huse, men også nybyggerier, siger Daniel Kjær Sørensen, Forsyningschef ved Middelfart Fjernvarme.

Hele projektet giver en CO2-besparelse på omkring 6000 tons CO2 om året eller 73.000 tons set over 20 år, sammenlignet med den nuværende naturgas-forsyning og nybyggeri med varmepumper.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125