23948sdkhjf

Københavnske borgmestre kører på brint

I dag overdrager Hyundai Danmark to brintbiler til social-borgmester, Mia Nyegaard, og beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard i Københavns Kommune.

Brugen af brintbiler som transportmiddel ligger godt i tråd med Københavns Kommunes grønne og bæredygtige profil, da de ikke udleder CO2 under kørsel.

- Fremtidens København skal være grønt og bæredygtig, og der er ingen tvivl om, at det er vigtigt, at vi får udviklet og etableret miljørigtige transportformer. Derfor er jeg glad for at vi er med til at bidrage til den udvikling, for uanset om det gælder busser eller biler, så skal vi støtte de grønne teknologier, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Partner i H2ME-2
Københavns Kommune er partner i det EU-finansierede projekt Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME-2). Kommunen var launch customer på Hyundai iX35 i Europa i 2013, og vil i H2ME-2-projektets løbetid frem til 2021 udvide sin flåde af brintbiler.

- Vi er glade for, at Københavns Kommune fortsætter med at investere i Hyundai brintbiler. Vores erfaringer fra andre danske kommuner er, at når kommunen investerer i bæredygtige biler, følger både infrastrukturen og private bilkøbere trop. Så offentlige investeringer i bæredygtig teknologi baner automatisk vejen for, at vi alle får mulighed for at komme med på den grønne mobilitetsbølge, siger pressechef Annegrethe Skovby for Hyundai Danmark.

De to brintbiler skal fungere som almindelige borgmesterbiler. Udover de to borgmesterbiler har kommunen allerede 15 brintbiler fra Hyundai kørende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093