23948sdkhjf

Udvidelse af biogasanlæg bekymrer: Det lugter stadig fælt ind imellem

Der er stadig lugtproblemer på GFE Krogenskær, konstaterer Brønderslev Kommune

Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg udtrykker bekymring ved at tillade udvidelse af biogasanlægget GFE Krogenskærs produktion. Brønderslev Kommune skal senere tage stilling til et ønske om, at GFE Krogenskær fremadrettet ønsker at modtage 80.000 tons biomasse om året - mere end det dobbelte af det, der er tilladt i dag.

- Vi tager den såkaldte VVM-ansøgningen ad notam, udtaler formand for teknik- og miljøudvalget Karsten Frederiksen (K) og fortsætter: - Vi skal ikke på nuværende tidspunkt træffe beslutning om, hvorvidt Krogenskær skal have lov til at øge biomasseindtaget. Hvis Krogenskær vil udvide, skal de udarbejde en såkaldt miljøkonsekvensrapport. Miljøkonsekvensrapporten skal forelægges byrådet, som så beslutter, om udvidelsen kan godkendes.

Teknik- og miljøudvalget udtrykker dog bekymring for en udvidelse af kapaciteten, så længe der fra tid til anden konstateres væsentlige lugtgener bl.a. fra opbevaring og håndtering af biomassen.

Ifølge miljøvurderingsloven er Krogenskær berettiget til at udarbejde en miljøkonsekvensrapport, som vil danne grundlag for kommunens vurdering af, hvorvidt der skal gives en VVM-tilladelse. Uanset hvilke konklusioner der fremgår af miljøkonsekvensrapporten, er byrådet ikke efterfølgende forpligtet til at give en VVM-tilladelse.

Hvis udvidelsen godkendes, skal der også ansøges om ny miljøgodkendelse. Anlægget har med den gældende miljøgodkendelse tilladelse til at modtage 36.400 tons biomasse årligt.

Ifølge VVM-ansøgningen medfører udvidelsen af behandlingskapaciteten ikke en udvidelse af anlægskapaciteten. Der skal således ikke bygges yderligere tanke eller anden behandlingskapacitet til anlægget. Biomassen består hovedsageligt af gylle, majsensilage, græsensilage, dybstrøelse, andre vegetabilske biprodukter fra landbrugsproduktion og glycerin.

For tiden er en retssag i gang mod kommunen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141