23948sdkhjf

Blokade rammer kraftværks-byggeri

Løndumping har fået danske håndværkere op på barrikaderne

Byggeriet af Amagerværkets nye flisfyrede blok BIO4 er ramt af blokade.

Det skriver Ekstra Bladet.

100 håndværkere med stilladsarbejdere i front har taget opstilling foran byggepladsen og kraftvarmeværket, der ejes af Hofor. Her har de stået siden 1. maj.

Utilfredsheden og blokaden kommer sig, at der angiveligt går tjekkiske stilladsarbejdere rundt til 135 kroner i timen, mens de danske stilladsarbejdere får 235 kroner i timen. Der skulle også gå svejsere til 60 til 80 kroner i timen.

Både hos Metal Hovedstaden og 3F undersøger man sagen.

Palle Bisgaard næstformand i Byggegruppen i 3F fortæller, at fagforeningen ikke er en del af blokaden. Han bekræfter dog over for avisen, at der kører faglige sager omkring Hofor. Han understreger, at der en lang række forhold, såsom feriepenge, pension, løn, overtidsbetaling, arbejdstid, man gerne vil have belyst.

Ulovlig blokade
Hos Hofor er man indstillet på at løse problemet, men man mener ikke, at den ulovlige blokade er vejen at gå.

- Vi synes, at det skal gå gennem det danske fagretslige system, og at det skal respekteres. Vi vil meget gerne i dialog og imødekomme dem mest muligt. Vi har også tilbudt løbende dialogmøder. Vi vil gerne åbne vores dør, så de kan tale med de mennesker, der arbejder derinde. Men vi synes ikke, at det skal løses med ulovlige blokader, siger pressechef i Hofor, Astrid Skotte og fortsætter:

- Når der sker sådan nogle blokader, er det el- og varmeforbrugerne i København, som mister et tocifret millionbeløb. Vi kan ikke bygge et nyt kraftværk. Det bliver sat i stå.

Hun understeger, at der er leveret dokumentation for, at overenskomsterne bliver overholdt.

Ikke første gang
Det er ikke længe siden at byggeriet var ramt af blokade. Faktisk blokerede stilladsarbejderne midt i april byggepladsen. 

Dengang skyldtes det social dumping og manglende sikkerhed.

Stilladsarbejderne frygtede dødsulykker, fordi mange af de østeuropæiske arbejdere på Amagerværkets byggeri ikke har den nødvendige uddannelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672