23948sdkhjf

L 90 varmer ikke længere Holstebro

Fra årsskiftet har affaldsselskabet L90 indstillet samarbejdet med Måbjergværket ved Holstebro. I stedet sender det jyske selskab affald til bl.a. Fynsværket.
L 90 håndterer årligt 400.000 ton affald for 13 jyske kommuner. Heraf afbrændes 200.00 ton på L 90’s affaldsforbrændingsanlæg i Esbjerg.

De overskydende godt 200.000 ton affald er en eftertragtet vare i fjernvarme- og elproduktionen.

Hidtil har Dong aftaget 100.000 ton affald, som L 90 har sendt til det Dong-ejede Måbjergværk ved Holstebro. Der har det givet varme til Holstebros borgere. Aftalen er dog ophørt ved årsskiftet, så nu sender L 90 i stedet affald andetsteds hen. Blandt andet til Fynsværket.

Ingen bagtanker bag beslutningen
Holstebros affaldshåndteringsselskab, Nomi, har tidligere protesteret mod L 90 planer om et stort forbrændingsanlæg ved Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg.

L 90 understreger dog, at det er økonomiske forhold og ikke konflikten om det nye midtjyske affaldsforbrændingsanlæg, som ligger til grund for beslutningen om ikke længere at sende affald til forbrænding på Måbjergværket:

- Hidtil har vi kunnet aflevere de 100.000 ton til Måbjergværket uden at betale andet end afgift. Men da kontrakten skulle genforhandles for 2011, forsøgte DONG at få os til at betale 20 millioner kroner om året for at aftage skraldet, siger direktør i L90, Flemming Christensen til DR.

Gratis for L 90 at komme af med affaldet på Fyn
I stedet for at sætte penge til ved at levere til Måbjergværket sender L 90 nu 60.000 ton affald ti Fynsværket, og det uden udgifter.

Aftalen er kommet i stand ved, at to sjællandske værker har indgået aftale om at levere 60.000 ton affald til Fynsværket, men nu selv skal bruge det brændbare affald.

Løsningen er en ordning, hvor L 90 kompenseres for at levere en affaldsmængde til Fynsværket svarende til hvad de sjællandske selskaber ellers skulle have leveret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109