23948sdkhjf

Danmark har øget kulfyringen med næsten 50 procent

Alle Danmarks fire kulfyrede kraftværker har skruet mere op for kulkedlerne en vanligt. Årsagen er ingen vind, mangel på vandkraft i Norge og en høj gaspris.

Det skriver Finans. 

Tal fra Energinet afslører, at brugen af kul til produktion af dansk strøm sidste år steg med 48 procent. Og i den første uge af 2022 kom næsten halvdelen af strøm produceret i Jylland og på Fyn fra kul. 

På Nordjyllandsværket i Aalborg har man i sidste halvdel af 2021 næsten kørt med fuld kraft. Også hos Ørsted er kulforbruget steget, fortæller pressechef fra Ørsted Carsten Birkeland Kjær. Her har man fyret med mere kul end vanligt på Esbjergværket og Studstrupværkets blok 4. 

På Fyn har der været gang i kulkedlerne. 

- Vi har drevet systemet efter en prioriteret rækkefølge, hvor halm og flis har haft forrang for kul. Men den store muskel i vores system er kulkraften, som vi har haft mere brug for sidste år, fordi der har været koldt og manglet vind- og vandkraft, siger adm. direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn til Finans.

Det bliver sandsynligvis det sidste år i dansk historie at kulforbruget stiger. Senere i år lukkes der for kulfyringen på Fynsværket og Studstrupværket. I 2023 er det Esbjergværkets tur, mens Nordjyllandsværket i 2025 eller 2028 vinker farvel til kullet.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109