23948sdkhjf

Mammoet løfter tungt ved Nissum Bredning

Mammoet har succesfuldt færdiggjort installationen af fire 7MW vindmøller ved den kystnære vindmøllepark Nissum Bredning.

Konventionelle offshore vindmølleprojekter installeres generelt ved hjælp af specialinstallationsfartøjer i farvande op til 30 meter dybt. Men med sin beliggenhed i Thyborønbugten lider Nissum Bredning under lave vanddybder på kun tre meter. Dermed ville den konventionelle tilgang have krævet uddybning af havbunden, for at få plads til de store installationsskive, og det er en kostbar operation.

Mammoet valgte derfor at benytte en pram med et integreret ballastsystem, som gjorde det muligt at støtte på havbunden. Dette gav den nødvendige stabilitet til operationen, samtidig med at behovet for uddybning elimineredes.

Løsningen lignede i store træk en landbaseret installation og de betød, at løftet kunne udføres med en LR11350 kran, en landbaseret kran, der blandt andet anvendes til vindmølleinstallation onshore.

Mammoets løsning viste sig velegnet til at tackle det kystnære miljø og sikkert installere alle fire vindmøller. Ved at udelukke uddybning fra processen sparede metoden således både tid, omkostninger og ressourcer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094