23948sdkhjf

Første kWh blev produceret i lørdags

Testmøllerne i Nissum Bredning gør nu delvist deres pligt: producerer grøn strøm til el-nettet.

14 års forarbejde er nu slut.

Lørdag den 17. februar 2018 - 14 år efter at den første ansøgning til de andelsejede møller blev sendt afsted - producerede de fire Siemens-møller i Nissum Bredning den første kWh.

Forud for produktionen der blev sendt ind på nettet kl. 19.05 om aftenen havde Jysk Energi, Siemens og et målehold fra Eniig testet de tre kabler, der går fra transformerstationen i Thyborøn og ud til møllerne. De blev godkendt uden fejl, skriver Nissum Bredning Vindmøllelaug på Facebook. 

Om eftermiddagen blev møllerne klargjort til drift.

- Den største bekymring henover dagen var, at der ingen vind var og møllerne således ikke kunne starte op. En mærkelig situation efter alt den vind, vi har haft i projektperioden, skriver Jens Jørgen Birch på Facebook.

Men vinden tog til sidst på dagen og helt nøjagtig kl. 19.05 producerede M1 den første kWh. Efterfølgende henover aftenen kom de sidste 3 møller i drift.

At møllerne blev sat i drift før den 20. februar 2018 betyder at Lemvig Kommune nu modtager 88.000 pr. MW eller i alt 2,5 mio. kr. fra Den Grønne Ordning. Penge der nu går til foreninger i Thyborøn og Harboøre samt et nyt Klimatorium i Lemvig. 

Den næste måned skal gå med indkøring af møllerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218