23948sdkhjf

Topchef renser ud: Ny struktur og direktør-farvel

Det har været undervejs et stykke tid, og nu ligger strukturen for fremtidens Ewii klar. Koncernen bliver opdelt i to søjler: Trefor Infrastruktur og Ewii Business.

Opdelingen sker for at skabe forretningsmæssigt logisk sammenhængende enheder, og med virkning fra årsskiftet 2017/18 bliver holdingselskabet Ewii A/S derfor delt op i tre selskaber:

  • Trefor Infrastruktur A/S, som et holdingselskab for infrastrukturselskaberne
  • Ewii Business A/S, som holdingselskab for de kommercielle aktiviteter
  • Ewii A/S, som et fælles administrationsselskab

Samtidig styrker koncernen de to søjler ved at opdele det nuværende Ewii Teknik A/S, så aktiviteterne indpasses under hver søjle i de to selskaber Trefor Teknik A/S og Ewii Teknik A/S.

Særskilt identitet til el, vand og varme
Strukturændringerne i Ewii opfylder de lovmæssige krav om, at elnet-, vand- og varmeselskaberne skal have deres egen særskilte identitet. 

- Udover at vi går foran med at følge de politiske intentioner, så ønsker vi samtidig at styrke alle koncernens forretningsområder, siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii.

En konsekvens af opsplitningen af Ewii Teknik A/S er, at grundlaget for en forretningsdirektør forsvinder. Derfor fratræder Jette Post sin stilling pr. 9. februar.

- Jette kender om nogen vores koncern og har taget en virkelig stor tørn i de forskellige turnarounds, Ewii har haft gennem de senere år. Jeg vil gerne sige Jette en meget stor tak for indsatsen, siger Lars Bonderup Bjørn.

Decentralisering
Ewiis nye adm. direktør Lars Bonderup Bjørn gennemfører samtidig med strukturændringerne en ændring i organisationsstrukturen, der skal komme de enkelte forretningsområder til gavn.

Helt konkret betyder det, at flere af de hidtidige stabsfunktioner bliver flyttet fra koncernen til datterselskaberne.

- Decentraliseringen og ændringerne i organisationsstrukturen er et element og et nødvendigt skridt i justeringen af vores strategi. Vi skaber en øget synlighed og forståelse for sammenhængen mellem indtægter og omkostninger, og det vil i langt højere grad ansvarliggøre forretningerne i dagligdagen, siger Lars Bonderup Bjørn.

Fremover skal udviklingen af de eksisterende datterselskaber først og fremmest foregå med afsæt i de konkrete forretninger, mens koncernudviklingen bliver forankret i direktionen.

Flere opsigelser
Omorganiseringen betyder, at en større gruppe medarbejdere bliver flyttet internt, samt at Ewii har opsagt otte medarbejdere.

- Ændringerne har desværre konsekvenser for nogle af vores medarbejdere, og det er jeg ked af. Men det er en nødvendig beslutning, der er med til at skærpe vores fokus på kerneforretningen, siger Lars Bonderup Bjørn.

Som en del af omstruktureringen i Ewii Koncernen, overtager Lars Bonderup Bjørn det daglige ledelsesansvar som direktør i datterselskaberne Ewii Mobility A/S og Ewii Telecare A/S fra Bettina Eriksen, der fratræder Ewii.

- Der er behov for en strategisk justering, og med de udfordringer vi står med i Ewii, har jeg behov for at komme tættere på forretningen i nogle af vores selskaber - blandt andet for at finde ud af hvilket ejerskab der vil være bedst for udviklingen af forretningen. Jeg vil gerne takke Bettina Eriksen for indsatsen i en svær periode for selskaberne, slutter Lars Bonderup Bjørn.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11