23948sdkhjf

Fransk og italiensk leverandør til ny forbindelse mellem Danmark og Norge

Energinet.dk og norske Statnett har indgået aftale med kabelleverandørerne om etablering af den fjerde dansk-norske jævnstrømsforbindelse, Skagerrak 4.
Det bliver den franske kabelproducent Nexan og italienske Prysamian, som skal stå for at etablere kabelforbindelsen, der koster 938 mio. kr. Nexas’ del af opgaven bliver at etablere 137 km søkabel over Skagerrak og 12 km landkabel i Norge, mens Prysmian står for en 91 km kabelstrækning mellem Tjele og Bulbjerg. Nexas og Prysmian får henholdsvis 638 mio. kr. og 300 mio. kr. for deres respektive del af projektet.

- Vi er meget tilfredse med, at det er lykkes at indgå kontrakter med Prysmian og Nexans på leveringen af kabler til projektet, og vi ser meget frem til et godt samarbejde med de to leverandører, siger projektleder Søren D. Mikkelsen fra Energinet.dk.

Samlet budget på 2,8 milliarder
Det nye kabel over Skagerrak fremtidssikrer forbindelsen, så elsystemet får plads til mere vedvarende energi samtidig med, at forsyningssikkerheden forbedres og der åbnes op for øget konkurrence på elmarkedet.

Det samlede anlægsbudget forbundet med den nye dansk-norske kabelforbindelse ligger på godt 2,8 mia. kr. Ud over Skagerrak 4-kabelforbindelsen omfatter projektet også to omformerstationer i Tjele og Kristiansand.

Skagerrak 4 får en kapacitet på 700 MW, hvilket er en forøgelse på 70 procent i forhold til de tre eksisterende forbindelser mellem Danmark og Norge, som har en samlet kapacitet på 1000 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125