23948sdkhjf

Formanden stopper på Amager Bakke

B&W Vølund har været en af de største udfordringer i hans regeringstid.

Socialdemokrat og bestyrelsesformand Lars Weiss stopper som ventet i løbet af de kommende fire til fem måneder som formand for Amager Ressourcecenter (ARC) og anlægget Amager Bakke.

Det skriver Finans.

For Lars Weiss har de fire år som formand budt på lidt af hvert. Flere års kamp med et truende milliardtab, fyringen af affaldsdirektør Ulle Röttger samt egne trusler om at forlade bestyrelsesposten i utide. 

Men én ting har gjort det største indtryk og har været den største udfordring.

- Det vildeste har uden sammenligning været de udfordringer, der har været med en af leverandørene. Det har virkelig været en enorm udfordring, som har taget rigtig meget tid, siger Lars Weiss.

Store tekniske fejl
Den leverandør han hentyder til er, ifølge Finans, B&W Vølund, der i begyndelsen af 2012 blev udpeget som vinder af et udbud på 1 milliard kroner i forbindelse med opførelsen af Amager Bakke.

B&W Vølund har siden lavet store tekniske fejl og tabt adskillige hundrede millioner af kroner på dette ene projekt. Samtidig har B&W Vølund bragt den ene forsinkelse med sig efter den anden, hvilket har givet efterregninger for ARC på over 100 mio. kr.

Lars Weiss fortæller til Finans, at det leverandør-problemerne, der har gjort arbejdet med Amager bakke en konstant udfordring med både strukturmæssige og økonomiske konsekvenser.

Bytte, bytte købmand
Lars Weiss træder altså ud af bestyrelsen hos ARC.

Han er erstattes af Susan Hedlund, der hidtil har siddet i Metroselskabets bestyrelse som næstformand. Den post overtager Lars Weiss således efter hende

Lars Weiss fortsætter hos ARC indtil anlægsprojektet med Amager Bakke er færdigt, og B&W Vølund foretager den endelige overdragelse af anlægget til ARC.

Han understreger, at han trods udfordringer og problemer kommer til at savne arbejdet med ARC og Amager Bakke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11