23948sdkhjf

Hvis og når: Varmeselskab vil være storleverandør til feriepark

Ringkøbing Fjernvarme forbereder sig - Søndervig Feriepark kræver et helt nyt varmeværk.

Første spadestik til feriehusene i Søndervig Feriepark blev taget i 2013 og en del står allerede færdige, men den endelige realisering af projektet i sin komplette form afhænger af den politiske behandling.

Den komplette udgave af ferieparken byder på Nordeuropas største badeland og 500 husenheder - Fjernvarmebehovet bliver derfor kæmpestort.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Hos Ringkøbing Fjernvarme belaver man sig allerede nu på at blive storleverandør af fjernvarme til parken.

Varmeselskabet har regnet og analyseret på projektet, der nu skal fremlægges for bestyrelsen. Det indeholder blandt andet etableringen af et helt nyt varmeværk mellem Kloster og Søndervig.

Søndervig Feriepark vil anvende lige så meget varme som hele Kloster By, fortæller direktør for Ringkøbing Fjernvarme Jesper Skovhus Andersen til avisen.

Det nye værk skal baseres på vedvarende energikilder.

- Vi taler formentlig om et stort solvarmeanlæg kombineret med noget andet - det kan være et varmepumpeanlæg eller biomasse, siger Jesper Skovhus Andersen og forsætter:

- Samtidig vil vi benytte os af lejligheden til at binde det sammen med varmeværket i Kloster.

Status på projektet - 2017

Den politiske behandling af 10 forsøgsprojekter i Danmark er stadig en forudsætning for realisering af projektet i sin komplette form. 

I et tæt og stærkt samarbejde med Ringkøbing/Skjern Kommune udarbejdes sideløbende alternativ udformning af projektet til sikring af gennemførsel af Søndervig Feriepark.

Der er indgået partnerskaber med forskellige investorer, og der er således sikret et solidt grundlag for opstart af projektet i sin komplette form i løbet af 2017. Der er pt. ved at blive udarbejdet en ny lokalplan for området. (Kilde: Søndervig Feriepark)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078