23948sdkhjf

Danske virksomheder del af verdens førende cleantechby

DI forhandler om etablering af en dansk bydel, i hvad der kan blive verdens første CO2-neutral by; Masdar City i Abu Dhabi.
Hvis det står til DI, skal Masdar City i Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater ved færdiggørelsen indeholde en dansk bydel, som er tegnet, bygget og drevet af danske virksomheder.

– Vi er i DI og Copenhagen Cleantech Cluster (CCC) i tæt dialog med Masdar om at lave et strategisk partnerskab. Planen er, at Masdar finansierer en dansk bydel i Masdar City, der skal huse en række danske cleantechvirksomheder og forskningsinstitutioner, siger konsulent i DI, Thomas Rønhard, til DI Business.

Forarbejdet er nået til et punkt, hvor DI sammen med CCC skal til Abu Dhabi og præsentere de danske bidrag. Hvis udfaldet af mødet bliver positivt, kan næste skridt blive taget ved World Future Energy Summit i januar i Abu Dhabi.

Internationalt udstillingsvindue
Med Masdar City ønsker Abu Dhabi at etablere et globalt center for udvikling og forskning indenfor cleantech, et cleantechens svar på it-centret Silicon Valley.

Målet er at alle danske cleantechvirksomheder på sigt skal have forsknings- og udviklingsafdelinger i den danske bydel i Masdar City, ligesom man skal kunne studere på danske uddannelsesinstitutioner.

– Et partnerskab med Masdar vil knytte danske virksomheder til en global cleantech-klynge. Masdar City vil blive et globalt testcenter og udstillingsvindue for de nyeste energi- og miljøteknologier og vil på den måde give mulighed for udveksling af nye idéer, viden og erfaringer i bl.a. byplanlægning, intelligent energiforsyning, affaldshåndtering og investeringsstrategier, siger Thomas Rønhard.

Flere danske virksomheder har gennem længere tid arbejdet på at blive en del af Masdar City .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.829