23948sdkhjf

Royal støtte til energifremstød i Vietnam: "Usædvanligt" mange aftaler underskrevet

Dansk erhvervsliv inden for vindenergi og energieffektivitet er sammen med Kronprinsparret på erhvervsfremstød i Vietnam. 

Temperaturerne er høje i Hanoi i disse dage, og stemningen mellem danske og vietnamesiske virksomheder er tilsvarende varm på Danmarks royale erhvervsfremstød inden for vindenergi og energieffektivitet. 

Vietnam har store ambitioner på energi- og klimaområdet, og 14 større danske virksomheder har i dag med Kronprinsparret som vidne underskrevet samarbejdsaftaler, såkaldte MOU's, med vietnamesiske virksomheder.

DI er medarrangør af erhvervsfremstødet, og DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, der holdt den indledende tale før aftaleunderskrivelserne, ser positivt på danske energivirksomheders muligheder i det asiatiske land med næsten 100 mio. mennesker.

De oplyser DI - Dansk Industri i en pressemeddelelse.

- Allerede nu har Danmark dobbelt så mange virksomheder i Vietnam som resten af Skandinavien tilsammen. Så når handelsaftalen med EU er i stand, og Danmark og Vietnam nu deler ambitiøse klimamålsætninger, så er grundlaget klart til et stort og accelererende samarbejde og øget handel i fremtiden. Det forventer jeg mig meget af, siger Lars Sandahl Sørensen og fortsætter.

- Hele 14 samarbejdsaftaler endda med store virksomheder her ved fremstødets begyndelse er virkelig usædvanligt. Det fortæller om rigtig stor og seriøs interesse fra virksomheder i begge lande, og det lover godt for fremtiden, siger Lars Sandahl Sørensen.

Nemmere handel med Vietnam

Det er ikke tilfældigt, at netop Vietnam er blevet det næste store sats for Danmark og danske energivirksomheder. Dels har Vietnams handelsaftale med EU fra 2019 banet vejen for nemmere handel, dels har Vietnam med målet om at blive klimaneutrale i 2050 Asiens mest ambitiøse klimamålsætning, og så er landet i rivende udvikling med forventet vækst på over syv procent i år.

Det er virksomheder som Ørsted, Hyme Energi, Siemens Gamesa, Force Technology, CIP, Danfoss, FLSmidth og Semco Maritime, der nu med nye samarbejdsaftaler satser stort på Vietnam.

- Vi satser på det asiatiske marked, og Vietnam bliver vores indgang blandt andet på grund af gode samarbejder og relativt lave omkostninger. Med den nye samarbejdsaftale styrker vi vores fremstød i Asien, siger senior vice president for Semco Maritime, Thomas Hamborg-Thomsen, der indgik hele to samarbejder med vietnamesiske partnere. Det ene sammen med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

- Vi har allerede vundet et projekt sammen med vores vietnamesiske partnere, som vi nu bruger som afsæt til at satse yderligere i Asien. Næste skridt er et fremstød i Taiwan, siger Thomas Hamborg-Thomsen.

Erhvervsfremstødet fortsætter med virksomhedsbesøg - også royalt - på blandt andre FLSmidth, Lego, Carlsberg, Vestas og Scancom i de næste dage.

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109