23948sdkhjf

Nordjyske fjernvarmeværker satser på klimavenlig produktion

Fem fjernvarmeværker arbejder med designprojekter, som skal omlægge værkernes produktion og tilpasse det til klimavenlige, lokale energikilder
FleksEnergi, et samarbejde på energi- og miljøområdet mellem Jammerbugt, Brønderslev, Thisted, Aalborg og Mors kommuner, er rammen om bestræbelserne. De fire kommuner arbejder sammen med Institut for Samfundsudvikling og Planlægning samt institut for Energiteknik ved Aalborg Universitet om de enkelte designprojekter.

- Designprojekterne er nu ved at blive gjort konkrete. I hvert projekt søger man at udfase de fossile brændstoffer. Samtidig er det meningen, at produktionen og distributionen skal forbedres, ligesom der skal etableres samarbejder, forklarer erhvervskonsulent Kjeld Kærgaard Jensen, Aalborg Kommune, til Nordjyske.

Målet med FleksEnergi er, at udfase fossile brændstoffer til fordel for vedvarende energikilder som jordvarme, sol og vind eller lokalt produceret biomasse og –gas.

Arbejdet langt fremme
I Jammerbugt, Brønderslev, Thisted og Mors er alle fjernvarmeværker med i projektet, mens der i Aalborg Kommune er tale om to fjernvarmeværker. Processen er nogle steder fremskredent, og prisen for at gennemføre de fem projekter anslås til at ligge én og halvanden mia. kr.

- Vi håber så, at det hurtigt er muligt at realisere et eller to af de fem designprojekter, der nu arbejdes med. I de følgende år kan de øvrige projekter så blive konkretiseret, siger Kjeld Kærgaard Jensen.

Fremadrettet er målet at gøre designprojekterne til et forbillede for omlægningen af produktionen i fjernvarmeværker andre steder i Danmark og udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079