23948sdkhjf

Varmepumpen tog turen fra Kina til Horsens

Nu er den klar til i driftsættelse.

Fjernvarme Horsens bygger i øjeblikket et nyt flisværk, der skal levere varme til de mange nye forbrugere, som, i forbindelse med fjernvarmeplanens udvidelse af fjernvarmeområderne i Horsens og omegn, kommer til i de kommende år.

Når værket er i fuld drift kan det producere 2 X 30 MW.

Det er Enexio, der har leveret værkets absorptionsvarmepumpe.

- Maskinen køler røggassen fra Horsens nye flisfyrede varmeværk helt ned til 10 grader. Dermed udnyttes alt energi i biobrændslet maksimalt og nyttiggøres som fjernvarme ved 80 grader, fortæller Lars Sønderby Nielsen fra Enexio.

Maskinen er af totrinstypen med to separate absorper-fordamperkamre, hvilket lige netop giver muligheden for røggaskøling helt ned til de 10 grader. Maskinen drives af hedtvand fra fliskedlen, som tilføres varmepumpens generator ved 170 grader. Den optagene energi fra røggassen opvarmer fjernvarmevandet til 80 grader, som så sendes ud i byens fjernvarmenet.

Varmepumpen, der har taget turen hele vejen fra fabrikken i Changsha i Kina, er en af Danmarks største. Den vejer 75 ton under transport, 120 ton i drift og er 12 meter lang. Og så er den samlede varmeydelse fra varmepumpen 17 MW.

Varmepumpen blev løftet ind på værket i Horsens 1. september, mens den planlagte idriftsættelse er i januar 2018.

Fjernvarme Horsens anlæg ventes at stå færdigt i løbet af vinteren 2017-2018.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.085