23948sdkhjf

Vattenfall genopliver vind i den svenske del af Kriegers Flak

Halverede omkostninger for havbaseret vindenergi får Svenske Vattenfall til at genoplive planerne for at bygge en stor vindmøllepark på den svenske del af Kriegers flak, som ligger 30 kilometer syd for Trelleborg.

Det oplyser Sydsvenskan.

En anledning til at byggeriet på den svenske del af Kriegers Flak bliver realiseret, er at de havbaserede vindmøller er blevet større og billigere. Nu planlægges der en investering på godt fem milliarder svenske kroner på omkring 50 store vindmøller på 8,4 MW stykket. Men Vattenfall udelukker ikke at udviklingen af nye vindmøller gør at størrelsen kan øges til 12 MW.

- Det ser pludseligt lysere ud for havbaseret vindkraft. Omkostningerne er blevet mere end halveret på to år. Og på den svenske del af Kriegers Flak kommer vi til at kunne regne med synergigevinster med den danske del af området, siger Vattenfall Offshore Powers projektleder, Göran Loman, til Sydsvenskan.

Vattenfall har allerede tilladelse til at bygge 128 vindmøller, som er 170 meter høje og med en effekt på 5 MW, ved den svenske del af Kriegers flak.

Men nu Vattenfall indgiver en ny ansøgning om højere og stærkere vindmøller. Byggestarten skal ske tidligst til foråret 2022 med driftsstart efteråret 2023.

Også når det gælder vindkraftprojektet Taggen i Hanöbukten planlægger Vattenfall at bygge færre men større vindmøller end de 83 som virksomheden allerede har fået tilladelse til at bygge.

På den danske del af Krieger Flak er Vattenfall allerede i gang med at starte byggeriet af 100 vindmøller og på den tyske del har Offshore Ostsee Wind AG allerede bygget 80 vindmøller.

Vattenfall har dog et vilkår for at bygge de nye svenske havbaserede vindmølleparker – at Sverige tilpasser reglerne til dem som allerede gælder i Tyskland, Nederlandene og Danmark, hvor virksomheden allerede har bygget store vindmølleparker. Der er allerede en energi-overenskomst mellem S, MP; M, C og KD om ændringen af reglerne.

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171