23948sdkhjf

Stor opbakning til fjernvarme i Herning

For femte år i træk stiger antallet af nye tilslutninger

Mange herningensere vælger i disse år at få fjernvarme.

- Antallet af tilslutninger er de seneste fire år steget med 15-20 procent om året. I 2016 lavede vi 143 nye tilslutninger, og samme antal nåede vi i år allerede inden den 1. september. Hvis udviklingen fortsætter som forventet, så runder vi 200 nye tilslutninger i 2017. Det vil være en fordobling i forhold til 2014, fortæller Erling Klemmensen, som er chef for Eniig Varme, i en pressemeddelelelse.

Det er et vigtigt incitament for kundernes valg af varmekilde, at varmen er grøn - og det er fjernvarmen i Herning.

Cirka 90 procent af varmen produceres på biomasse, og det er kun i forbindelse med havari på Herningværket og i absolutte spidsbelastningsperioder, at der produceres på fossile brændsler, som så primært er naturgas.

Eniig
Eniig er med sine 383.000 andelshavere landets tredjestørste energikoncern.
Eniig-koncernen har 1.100 ansatte, og forretningsområderne dækker el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el- og gassalg, gadelys, energibesparelser samt vedvarende energi.
Eniig er en sammenslutning af selskaberne EnergiMidt, Himmerlands Elforsyning (HEF) og Energinord.

35 - 40 millioner om året
Eniig Varme fortsætter investeringerne

-I Eniig Varme investerer vi årligt mellem 35 og 40 mio. kroner i fjernvarmen i Herning, og senest har vi lavet en aftale med Dong om at investere et trecifret millionbeløb i et røgkondenseringsanlæg. Det betyder, at varmen kan produceres endnu mere effektivt. Vi arbejder hele tiden på, at det skal være attraktivt at være kunde hos Eniig Varme, for vi tror på, at kunderne i fremtiden i endnu højere grad vil foretrække fjernvarme som opvarmningsform, slutter Erling Klemmensen.
brahe

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11