23948sdkhjf

Effektiviseringer i vandsektoren sparer danskerne for 298 millioner

Hvert år fastsætter forsyningssekretariatet de økonomiske rammer for landets største vandselskaber. Her stilles der krav om effektivisering af vandselskaberne, som skal kompensere for vandselskabernes naturlige monopol ved at skabe en konkurrencelignende situation.

Effektiviseringskravet for 2018 betyder, at danskerne næste år skal betale 298 millioner kroner mindre for deres vand. Sammen med effekten af tidligere års krav løber det op i 1,6 milliarder kroner årlige besparelser fra næste år og frem.

- Danske borgere og virksomheder sparer rigtigt mange penge, når vi stiller krav til vandselskaberne om, at de skal effektivisere deres drift og investeringer, siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Gavn af strategi og vandsektorlov

For energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er det glædeligt at se af den samlede strategi for forsyningssektoren giver gode resultater.

- Med Danmarkshistoriens første samlede strategi for forsyningssektoren Forsyning for Fremtiden har regeringen sat en ambitiøs dagsorden for at effektivisere og udvikle forsyningssektoren til gavn for forbrugere og virksomheder, siger han og fortsætter:

- De besparelser, vi nu opnår ved at stille krav til vandselskaberne, er et godt eksempel på, hvordan forbrugere og virksomheder får gavn af Forsyningsstrategien og den nye vandsektorlov fra 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078