23948sdkhjf

Slagelses brintbusser er kørt videre

Her er de kørt hen.

Tidligere på året måtte Slagelse Kommune kaste håndklædet i ringen i forhold til EU-projektet Jive. Det var ikke lykkedes kommunen at finde de 47 mio. kroner, som skulle til i matchfunding for at indkassere en EU-bevilling til projektet på 17,3 millioner.

Dermed måtte kommunen vinke farvel til EU-penge og busserne.

Dengang forlød det, at projektet med de 10 brintbusser var kørt til en jysk kommune med begyndelsesbogstavet H.

Nu har Herning Kommune bekræftet over for mediet Sjællandske, at de har overtaget pladsen i det europæiske projekt Jive.

- Ja, det er korrekt, at Herning Kommune har overtaget pladsen i Jive-projektet fra Slagelse, da Slagelse valgte at trække sig fra projektet. Det er netop i regi af Jive-projektet, at byrådet i Herning Kommune har valgt at afsætte 15 mio. kr. over de næste 10 år, mens det undersøges nærmere, hvordan og om det kan lade sig gøre at få introduceret brintbusser som bybusser i Herning by fra 2019.

Sådan siger chef for teknik og miljø i Herning Kommune Jacob Philipsen til Sjællandske.

Han fortæller endvidere, at det ikke er nødvendigt for Herning Kommune, at stille de 47 mio. kr. i matchfunding, men at der i stedet er tale om en engangsinvestering på 15 mio. kr. i tilgift til EU's 17,3 mio. kr. til anskaffelsen af de 10 brintbusser.

Penge, der først falder, når og hvis Herning beslutter sig for at investere i brintbusserne.

Herning Kommune indgår nu i Jive-projeket på lige fod med byer som Rige, Aberdeen og London.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093