23948sdkhjf

Kjellerup Fjernvarme tager første spadestik til million-byggeri

Til oktober tager Kjellerup Fjernvarme første spadestik til byggeriet af det godt 80 millioner kroner byggeri af et splinternyt flisværk i Industriparken i Kjellerup.

Det gør man, selvom man endnu ikke ved, hvem, der skal bygge.

- Hele projektet sendes ud i fire udbud: bygning, maskineri, transmissionsledning og akkumuleringstank. Vi har lige gennemført en prækvalifikationsrunde og valgt dem, der skal byde på projektet, fortæller driftleder Lars Mikkelsen Bjørnkær hos Kjellerup Fjernvarme.

Byggetilladelsen snart i hus
Han fortæller også, at projektforslaget er sendt i høring, indtil engang midt i september, og at byggetilladelsen endnu ikke foreligger.

- Vi arbejder benhårdt på at få en byggetilladelse og en støbetilladelse. Projektforslaget er i høring nu. Vi har fået at vide, at indsigelser ikke har opsættende virkning, men jeg tror nu heller ikke, at der er nogen, der siger noget til byggeriet, siger Lars Mikkelsen Bjørnkær.

Når man så alligevel vælger at stikke spaden i jorden nu, så er det fordi Kjellerup Fjernvarme allerede til oktober går i gang med niveauregulering på grunden – og så synes vi, det ville være dumt ikke at have taget første spadestik, forklarer Lars Mikkelsen Bjørnkær.

En kedel nu & en senere
Byggeriet i Industriparken består af en ny administrationsbygning, værksted og nyt flisværk.

- Vi bygger et helt nyt værk med to linjer. I alt 10 MW på kedlerne og 3 MW røggaskondensering. Den ene kedel opføres nu, mens den anden først opføres senere, fortæller Lars Mikkelsen Bjørnkær.

Der er flere årsager til, at der kun opføres én kedel med det samme og en senere.

- Vi har to kedler nu, der begge kører på flis. Den store sættes ud af drift, når det nye anlæg kører, men den lille, vi har, kan køre lidt endnu, så den venter vi med at erstatte til det bliver nødvendigt, siger Lars Mikkelsen Bjørnkær.

Åben for teknolologier
Når den lille kedel skal sendes på pension, står det dog ikke mejslet i sten, at man bare erstatter den med en ny fliskedel.

- Indtil videre arbejder vi med en løsning med to kedler, men det kan vise sig at en anden teknologi er mere interessant som f.eks solvarme eller varmepumper, fortæller Lars Mikkelsen Bjørnkær.

Det er Arkikon, der har slået stregerne til byggeriet, der skal stå færdigt med udgangen af 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156