23948sdkhjf

Kaos på nybygget milliardanlæg: Amager Bakke må lagre tonsvis af affald

Amager Bakke har lagret tonsvis af madaffald i plasticpakker på Amager, fordi prestigeanlægget brød sammen henover sommeren.

Danmarkshistoriens dyreste affaldsforbrændingsanlæg er hen over sommeren løbet ind i alvorlige opstartsproblemer. I slutningen af juni brød det det spritny anlæg til 4 mia. kr. sammen, og den kommunalt ejede affaldsvirksomhed Amager Ressourcecenter (ARC) har siden måtte bede om ekstraordinær tilladelse til at oplagre tonsvis af affald.

Det skriver Finans.

- En af vores leverandører har haft nogle store udfordringer, som betyder, at anlægget har været ude af drift, siger ARC's bestyrelsesformand Lars Weiss, der er socialdemokratisk medlem af borgerrepræsentationen i København.

Det er anlæggets fødevandspumper, der havarerede den 27. juni.

Efter små to uger lykkedes det at få repareret den ene af Amager Bakkes to forbrændingsovne, som ifølge ARC har brændt affald på fuld kapacitet lige siden.

Den anden af de to ovnlinjer er stadig i stykker, men den ventes at være klar til genopstart i løbet af denne uge.

Sommerens nedbrud er langt fra det første tekniske problem, som rammer prestigeprojektet, der er bygget med verdens mest miljøvenlige og komplicerede teknologi samt en 90 meter høj skibakke på toppen.

Allerede i efteråret kom det frem, at hovedleverandøren, den amerikansk ejede Esbjerg-virksomhed B&W Vølund, havde lavet massive tekniske fejl, der foreløbig har kostet B&W Vølund et stort trecifret millionbeløb, skriver Finans.

Også ARC er blevet ramt af ekstraudgifter på grund af de tekniske problemer.

Den tidligere adm. direktør Ulla Röttger, der blev fyret for fire måneder siden efter et internt bestyrelseopgør, oplyste i oktober sidste år, at forsinkelserne ville resultere i en ekstraregning på for ARC på ca. 100 mio. kr

Kilde: /Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094