E.On øjner stort potentiale i Danmark
Det tyske energiselskab vil investere i det grønne Danmark, men kun i projekter af en betragtelig størrelse.
Det oplyser Børsen.
Danmark spiller afgørende rolle
E.On har en fremadrettet strategi om at 2/3 af selskabets energiproduktion i 2030 skal komme fra vedvarende energikilder, og inden 2020 vil selskabet producere 4000 MW om året udelukkende baseret på havvind (i dag ligger det tal på 500 MW).
Og her kan Danmark meget let komme ind i billedet.
- Danmark er et foregangsland når det drejer sig om vindkraft. 20 pct. af den danske energiproduktion kommer jo fra netop vindkraft. Det er logisk i betragtning af landets geografi med åbne landskaber og en meget lang kyststrækning, men det vidner også om en fremsynethed, når det gælder vedvarende energi, siger Jonas Abrahamsen, adm. direktør i E.On Sverige.
Rødsand 2 startskuddet på investeringer
Jonas Abrahamsen peger på, at de mange underleverandørvirksomheder og det høje vidensniveau inden for vindenergi også er med til at øge E.Ons interesse i Danmark.
Tore Harritshøj, der er direktør for E.Ons danske aktiviteter, tror også på, at E.On fortsat vil investere i Danmark.
- Lad mig sige det sådan, at jeg bestemt ikke tror, at det er sidste gang, vi ser E.On investere i en vindmøllepark i Danmark. E.On er meget ambitiøse i Danmark, når det kommer til grøn energi, siger han.
Større og bedre udbud
I perioden 2006 til 2013 har E.On afsat 48 mia. kr til projekter i Norden, og det er en af Tore Harritshøjs fornemmeste opgaver at sørge for, at en stor del af de penge investeres i danske projekter.
Men han understreger over for Børsen, at mens han selvfølgelig vil gøre, hvad der står i hans magt for at tiltrække energiinvesteringer, så kræver det også, at man fra politisk side laver flere og bedre udbud af for eksempel store havmølleprojekter.
E.On valgte tidligere på året ikke at byde på havmølleparken på Anholt på 400 MW på grund af for stramme restriktioner i forbindelse med udbuddet.