23948sdkhjf

Klar til forhandlinger om én samlet gaskæmpe

HMn Naturgas og NGF Nature Energy har været i audiens hos ministeren.

Formændene for henholdsvis HMN Naturgas og Nature Energy hasr netop afholdt møde med energi-, forsynings-, og klimaministeren. På mødet var der enighed om at indlede forhandlinger om en samling af den danske gasdistributionssektor.

Det oplyser Energi, - Forsynings- og klimaministeriet på sin hjemmeside. 

- Det er et vigtigt skridt på vejen mod samlingen af den danske gasdistributionssektor. Vi er nu enige med HMN og Nature Energy om at indlede forhandlinger, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Samlingen er et led i regeringens forsyningsstrategi, ”Forsyning for Fremtiden” og skal bidrage til at indløse et konsoliderings- og effektiviseringspotentiale til gavn for de danske gasforbrugere.

Regeringens målsætning er at realisere et effektiviseringspotentiale på 100 mio. kr. om året fra 2025. Derudover skal samlingen på længere sigt bidrage til en harmonisering af priserne på gasdistribution på tværs af landet.

- Med dagens aftale har vi fået rammerne på plads for, at konsolideringen både kan sikre den enkelte gaskunde og give sektoren de optimale muligheder for at bidrage til et grønt energisystem, siger formand i HMN Naturgas Ole Bjørstorp.

Han supplesret af formanden for Nature Energy:

- Nu er rammerne på plads for en konsolidering inden for gassektoren i Danmark. Hermed sikres et effektiviseringspotentiale, som kommer de danske gaskunder til gode, siger Jens Otto Dalhøj, Nature Energy.

Der blev den 30. maj 2017 indgået en bred stemmeaftale om konsolideringen af gasdistributionssektoren. 

Regeringen har netop sendt et lovforslag i høring, som der følger op på stemmeaftalen, og som skal danne det juridiske grundlag for konsolideringen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109