23948sdkhjf

Græsk ø slog Bornholm som energi-ø

For andet år i træk var Bornholm nomineret til EU Sustainable Energy Awards.

Bornholm var med projektet Bright Green Island nomineret i kategorien Energy Islands sammen med Tilos i Grækenland og  Simskäla Island i Finland. 

Priserne blev uddelt forleden i Bruxelles, men til forskel fra sidste år, hvor Bornholm vandt, gik den fornemme pris til en anden ’Energy Island’.

- Det er fantastisk godt gået af Bornholm at være nomineret for anden gang og fortsat være blandt de allerbedste inden for grøn omstilling i Europa. Det understreger, at vi er i front, og at vi er med til at vise vejen for andre, siger Lea Wermelin, folketingsmedlem for Socialdemokraterne.

Sidste år var det EcoGrid-projektet, der vandt en af priserne i EU Sustainable Energy Awards for det bedste forbrugerinvolverende projekt i Europa.

Formelt er det Bornholms Energi & Forsyning, der er nomineret, men her ser man prisen som noget, der tilkommer Bornholm som helhed.

Grækere overhalede Bright Green Island
Vinderen af kategorien Energy Island blev som sagt den græske ø Tilos nær Rhodos, hvor man denne sommer går i gang med at bygge øens første batteristation og tilhørende microgrid.

Anlægget er omdrejningspunktet i Tilos-projektet, der skal demonstrere, hvordan øen kan bevæge sig væk fra dyr og forurenende olie-baseret forsyning, undgå strømsvigt og bidrage til en større vækst inden for vedvarende energi.

Øens 400 beboere får i dag al deres strøm fra naboeøen Kos, hvor der produceres på olie. Med det batteribaserede lagringsystem er meningen at øen i fremtiden skal være selvforsynende udelukkende på sol- og vindenergi - og kun hente strøm fra Kos i yderste nødstilfælde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079