23948sdkhjf

Otte interessenter vil have mere biogas på Bornholm

- Der er basis for at skalere produktionen af biogas betydeligt op på Bornholm, og det er vigtigt for fremtiden, lyder det fra Bornholms Landbrug & Fødevarer (BLF).

Derfor har organisationen i samarbejde med syv øvrige interessenter udarbejdet en plan for, hvordan man får mere biogas på Bornholm. Den går under navnet Biogasplan Bornholm.

I BLFs optik er det en stor fordel at anvende meget mere biomasse i biogasproduktionen på Bornholm, end man gør i dag.

- Med en øget produktion af grøn biogas imødekommer vi samfundets behov for meget mere grøn energi. Aftagerne af biogassen vil med stor sandsynlighed være både industri og transport, og det er ikke afhængig af nye teknologier og PtX. Det er en værdikæde mellem sektorer, vi på den eksisterende teknologi kan etablere i morgen, skriver BLF i en pressemeddelelse.

Store beslutninger

Biogasplan Bornholm lanceres nu, fordi der i denne tid skal tages nogle vigtige beslutninger på flere niveauer i forbindelse med udvidelsen af biogasproduktionen på Bornholm.

Bornholms Regionskommune har sendt Bigadans ansøgning om udvidelse af anlægget ved Bioenergi Bornholm i offentlig høring, der løber frem til den 13. april. Derudover starter den politiske godkendelsesproces af Bornholms klimaplan, hvori en øget biogasproduktion indgår som én af indsatserne.

- Biogasplan Bornholm kan derudover være et supplerende dokument, der kan lægges til høringsmaterialet og senere bruges af Kommunalbestyrelsen ved godkendelse af en ny lokalplan, fremgår det af pressemeddelelsen.

For landmændene udestår der vigtige beslutninger om at blive leverandører, herunder forhandlinger om pris og generelle betingelser for klimakreditter.

For øvrige aktører, der enten er forsyningsselskaber eller er potentielle aftagere af biogas og evt. overskydende CO2, så er biogasplanen vigtig for deres fremtidige planlægning.

Biogasplan Bornholm og interessentgruppen omkring Biogasplan kommer til at bruge biogasplanen i det videre arbejde omkring energiøen og de afledte effekter, herunder bruge planen som afsæt til den nødvendige innovation og udvikling i industri og transportsektoren.

Interessentgruppen omkring udarbejdelsen af Biogasplan Bornholm repræsenterer BEOF, BRK, BCB, Rønne Havn, Nationalt Center for Grøn Energi, Biomasse-Leverandørforeningen, Halm-Leverandørforeningen og Bigadan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579