23948sdkhjf

Klimapriser til Københavns Energi

Københavns Energi vandt to af årets fem Climate Cup-priser ved prisuddelingen på konferencen ”World Climate Solutions” i Bella Center i København torsdag aften: Reduktionsprisen og Hovedprisen.
Dommerpanelet betegnede Københavns Energi som en virksomhed med en meget ambitiøs og troværdig plan for reduktion af CO2-udledningen. Hovedprisen blev overrakt af miljø- og energiminister Lykke Friis.

Hovedprisen for ambitiøst mål
Københavns Energi vandt Hovedprisen, der tildeles en af vinderne inden for de fire Climate Cup-kategorier, som gennem sin indsats har formået at gavne både klimaet og sin egen organisation samt skabe værdi i samfundet i mere bred forstand.

Hovedprisen blev overrakt af miljø- og energiminister Lykke Friis. Ved overrækkelsen sagde hun blandt andet, at Københavns Energi modtog prisen for sit meget ambitiøse mål for reduktion af CO2-udledningen samt de mange konkrete indsatsplaner for at nå målet.

Københavns Energi vandt også Reduktionsprisen, der gives til virksomheder med konkrete og realistiske mål og reduktioner af drivhusgasser. Denne pris blev overrakt af dommerpanelets Peter Damgaard Jensen, adm. direktør for PKA.

Belønnes for strategi
Københavns Energi har i 2010 vedtaget en strategi, der skal gøre virksomhedens forsyninger – fjernvarme, drikkevand, afløbshåndtering og fjernkøling – 100 procent CO2-neutrale i 2025. Bygassen følger efter i 2050.

Virksomhedens ambitiøse mål for CO2-reduktionen skal medvirke til, at København bliver verdens første CO2-neutrale storby i 2025 - dvs. om bare 15 år.

- Vi er fantastisk glade for den anerkendelse, der ligger i disse to priser. Som hovedstadens store forsyningsselskab er Københavns Energi en krumtap i den udvikling, der skal føre til den CO2-neutrale hovedstad. Omkring 25 procent af byens CO2-udledning stammer nemlig fra fjernvarmeforsyningen, og yderligere udslip kommer fra vores leverancer af bygas, vand, afløb og køling. Københavns Energis indsats er derfor helt afgørende for at nå byens mål. De to priser er med til at synliggøre, at byer og forsyningsselskaber i fællesskab kan nå meget langt i kampen mod klimaforandringer, siger Per Jacobsen forsyningsdirektør i Københavns Energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063