23948sdkhjf

Schiller Energi A/S leverer ny type varmolieanlæg til FLSmidth

To nyudviklede varmolieanlæg produceret i henhold til ATEX-direktivet er i disse dage på vej til FLSmidth.
Tidligere har to oliebrændere på et varmolieanlæg gjort det umuligt at fremstille anlægget i henhold til direktivet, der omhandler tekniske hjælpemidler for anvendelse i eksplosionsfarlig atmosfære, ATEX.

Det problem har Schiller Energi A/S i samarbejde med brænder-leverandøren nu løst med en specialfremstilling af brænderne. Dermed er to varmolieanlæg på 2 X 1745 kW og i overensstemmelse med ATEX-direktivet nu på vej til FLSmidth.

Vurdering af den potentielle eksplosionsfarer
I forbindelse med ordren til FLSmidth har Schiller Energi arbejdet på en løsning med to brændere i overenstemmelse med ATEX-direktivet. Det er blevet til en grundig vurdering af alle komponenter.

- Alle elektriske komponenter på brænderen er blevet vurderet om de potentielt kunne starte en eksplosion. Nogle komponenter er herefter bragt ned i så lavt et energiniveau at eventuelle elektriske gnister er for små til at antænde en eksplosion. Andre komponenter – dem man ikke kan få ned i energiniveau – er blevet indkapslet i eksplosionssikker kapsling, fortæller Rune Ellehaven fra Schiller Energi til Energy Supply.

Derudover er styretavlen til anlægget placeret uden for ekplosionsklassificeret område.

Produktion til den brede industri
Med den nye løsning for varmolieanlæg kan Schiller Energi nu give sig i kast med at producere til den brede industri, også selvom anlægget er placeret i et område med eksplosionsfare.

- Vores anlæg vil fremover kunne anvendes i forbindelse med produktionsanlæg med risiko for afgivelse af gasser og/eller tåger, der er eksplosionsfarlige, siger Rune Ellehaven.

Det betyder også, at varmolien kan anvendes i forbindelse med opvarmningsprocesser og industrier, hvor man ønsker en homogen og trykløs opvarmning op til 300 grader.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078