23948sdkhjf

Landbrug & Fødevarer: Bioenergi frem for havvind

Landbrug & Fødevarer har netop offentliggjort et energipolitisk udspil, hvor en satsning på biomasse og bioenergi fremfor havvind skal skabe vækst og beskæftigelse i udkantsdanmark,
Den fremtidige energipolitik kan bruges som løftestang til at skabe vækst og beskæftigelse i Udkantsdanmark, viser det energipolitiskeoplæg ”Energi med vækst” fra organisationen Landbrug & Fødevarer.

- Det nytter ikke noget at tænke vækstplaner og energiforhandlinger hver for sig, for de kommende forhandlinger den fremtidige danske energipolitik er det ideelle sted at forankre ambitionerne om vækst og udvikling i de tyndt befolkede områder af Danmark.

I det lys kommer Landbrug & Fødevarer nu med et ambitiøst energipolitisk udspil, Energi med vækst. Oplægget peger på områder, der bør udbygges, og anviser desuden hvordan udbygningen af vedvarende energi kan finansieres.

Biomasse og bioenergi frem for prestigeprojekter
- Det er helt afgørende at sikre de permanente arbejdspladser, for det er bl.a. dem, der gør det attraktivt at bosætte sig i udkantsområderne. Satser vi på biomasseproduktion og bioenergi i stedet for store prestigeprojekter som havvindmøller, vil vi kunne skabe grundlag for 8.500 permanente arbejdspladser i de tyndt befolkede egne af landet. Og samtidig sikre billige og stabile leverancer af vedvarende energi, påpeger direktør i Landbrug & Fødevarer Claus Søgaard-Richter.

National strategi for biomasse
Udspillet ”Energi med vækst” giver tre overordnede og 10 specifikke anbefalinger til de kommende energiforhandlinger. Blandt anbefalingerne er en national strategi for biomasse:

- Biomasse er fortsat og vil vedblive at være den vigtigste brik i den vedvarende energiforsyning. Bioenergien er i modsætning til sol, vind og vand driftssikker og nem at lagre. Der vil også i fremtiden blive kamp om biomassen. Derfor skal vi bevare et fast blik på den meget store uudnyttede biomasseressource, vi har i Danmark. Det er her, vi finder nøglen til både det fossilfrie samfund, forsyningssikkerhed og vækst og beskæftigelse i hele Danmark, siger Claus Søgaard-Richter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094