23948sdkhjf

EU-millioner til dansk bølgekraft-initiativ

Det danske bølgekraftværk Poseidon 37 har modtaget 2,4 mio. kr. fra EUs Regionalfond, men projektet mangler stadig millioner for at kunne afprøve ideen i større skala.
- Floating Power Plant A/S har efter indstilling fra Vækstforum Sjælland fået 2,4 millioner kroner fra EU’s Regionalfond til at få bølge- og vindkraftværket Poseidon 37 til at omdanne bevægelser til elektricitet, så energi af både bølger og vind kan blive solgt over hele verden, siger Katrine Solvang fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, som administrerer de danske EU-tilskud fra Regionalfonden.

Men selskabet mangler stadig millioner for at kunne fuldføre planerne om opbygning og afprøvning af bølgekraftideen i fuld skala, skriver Folketidende.

Millioner til udvikling og test
Bølgekraftværket Poseidon 37 producerer allerede strøm, men med millionerne fra EU kan man begynde at udvikle og teste en anden måde at konvertere anlæggets bevægelser til elektricitet på og reducere tabet af energi, når bølgeenergien skal omsættes til strøm.

- Vi får mange henvendelser fra hele verden, som gerne vil høre mere om Poseidon og mulighederne med den ny teknologi. Selvom vi måske ikke kommer til at producere kraftværker i Nakskov, vil der stadig være videnarbejdspladser i at udvikle teknologien og uddanne de mennesker som skal bygge og betjene bølge- og vindkraftværker, siger projektleder Anders Køhler, Floating Power Plant A/S.

Floating Power Plants anlæg Poseidon 37 ligger ved Onsevig på Lolland.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vindmøller skal puste liv i Hanstholm Havn, efter økonomien gik i fisk
Sætter strøm til 21 etager med energiarbejdspladser
Jan Strømvig fratræder som administrerende direktør hos Fjernvarme Fyn
Bigadan tager hul på en ny æra i dansk biogasproduktion
Bestyrelsesformandens skattepine: Var advaret om skattely
Nordjysk elhandler trækkes ind i sag om prisfusk
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078