23948sdkhjf

Nyt om navne: Mariann Fischer Boel indtræder som formand for LORC Rådet

Lindoe Offshore Renewables Center – LORC – har udpeget tidligere EU-kommissær og fødevareminister Mariann Fischer Boel som formand for LORC Rådet, der vil spille en central rolle i den historiske turn-around på Lindøværftet.
LORC Rådet skal rådgive LORC’s bestyrelse med henblik på at sikre Lindøs optimale omstilling fra værft til førende center for innovation og test af teknologi til produktion af vedvarende energi på havet. Medlemmerne af Rådet er personligt udpeget og kommer fra udvalgte organisationer, myndigheder og virksomheder, der står centralt i den danske branche for grøn offshore energi.

Den nye Rådsformand bliver central i arbejdet med at styrke kontakten til de mange små og mellemstore virksomheder i branchen.

Formanden for LORC’s bestyrelse, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, glæder sig til samarbejdet:

- Det er af uvurderlig betydning, at Mariann Fischer Boel vil bidrage til udviklingen på Lindøværftet med sin enorme erfaring. Jeg glæder mig meget og er helt overbevist om, at hendes engagement vil accelerere LORC’s bestræbelser på at udnytte Lindøs unikke faciliteter og kompetencer til en gentagelse af det danske vindmølleeventyr – nu på havet, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Første møde i Rådet i september
LORC Rådets nyudnævnte formand bor selv i nærheden af Munkebo og ser frem til at bidrage til skabelsen af nye grønne arbejdspladser i lokalområdet:

- LORC er et meget ambitiøst og spændende projekt. Det er ikke let at gentage industrieventyr, men i Danmark har vi her en helt unik mulighed, hvis vi samler vores kræfter og bygger videre på vores nationale styrkepositioner. Vi har gjort det til lands – nu skal vi være førende på havet. Jeg er overbevist om, at Lindø vil stå centralt i den proces og jeg glæder mig meget til at være med, siger Mariann Fischer Boel.

LORC Rådet holder sit første møde den 8. september 2010 i forbindelse en stor LORC-konference på Lindø. Konferencen vil stille skarpt på fremtiden for den grønne offshore branche efter det første år med LORC som en stærk spiller i sektoren:

- En turn-around på Lindø og en fastholdelse af Danmark som verdens førende nation indenfor grøn offshore energi er mulig med den rette kombination af beslutninger om forskning og udvikling, erhvervslivets investeringer og lovgivning.
Læs mere om: LORC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097