23948sdkhjf

Affaldsselskab får tilbagetrukket godkendelse

Affaldsselskabet L90 fik sidste år tilladelse til at øge forbrændingskapaciteten. Den tilladelse er nu trukket tilbage.
I løbet af sommeren har otte affaldsselskaber fået afslag på deres ansøgninger om udvidelse af forbrændingskapaciteten.

Dette er også gældende for L90 – ejet af 13 midt- og vestjyske kommuner – der fik trukket en godkendelse af udvidelse af kapaciteten tilbage. Og det til trods for, at man sidste år fik godkendt udbygningen af kapaciteten til 220.000 ton affald, skriver Ingeniøren.

Ét vilkår kom i vejen
Midt i juli i år modtog L90 et brev fra Energistyrelsen, hvori der stod, at godkendelsen ikke kan udnyttes alligevel under henvisning til at ét af vilkårerne i tilladelsen ikke er opfyldt.

Bestyrelsesformand for L90, Uffe Henneberg er langt fra tilfreds med den drejning sagen har taget.

- Vi har allerede brugt en del penge på det her og haft værket ude i licitation, så vi synes, at det er helt ude af proportioner at basere et afslag på noget som jeg vil kalde en detalje, siger han til Ingeniøren.

Det omtalte vilkår vedrører et lager af affald, som værket skulle indhente tilladelse til at beholde, da der ikke var kapacitet til at brænde det. Men det er der nu og derfor er en dispensation ikke længere nødvendig og derfor ikke gives. Det betyder, at vilkåret ikke er opfyldt.

- Affaldet i lageret er ikke medregnet i vores fremtidige affaldsgrundlag, og derfor tillader jeg mig at kalde vilkåret en detalje, siger Uffe Henneberg.

Miljøstyrelsen: Godkendelsen ikke tilbagetrukket
Hos Miljøstyrelsen er Dorte Balle Hermansen ikke helt enig med Uffe Henneberg. Hun mener nemlig ikke, at godkendelsen til L90 er tilbagetrukket ej heller, at der blot er tale om en detalje.

- Tilladelsen var betinget af, at værket kunne få dispensation til at bibeholde et mellemlager af affald. Det har de ikke fået, og dermed bortfalder deres tilladelse, forklarer hun.

Hun afviser endvidere, at dispensationen til lageret blot er en detalje i sagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094