23948sdkhjf

Morsø Kommune sætter turbo på energibesparelser

Borgmester Lauge Larsen skriver nu under på, at kommunen vil knække forbrugskurven ved hjælp af en kurveknækkeraftale med Center for Energibesparelser.
Med underskriften forpligter Morsø Kommune sig til at reducere energiforbruget med 8 procent frem til 2014.

- I Morsø Kommune skal vi også skære ned på budgetterne, og med de fremtidige, økonomisk udsigter er det vigtigere end nogensinde, at vi får realiseret alle de driftsbesparelser, vi kan. Her er energibesparelser oplagt, fordi det netop giver driftsbesparelser, og derudover bedre komfort i bygningerne og en miljøgevinst i form af CO2-reduktioner, siger borgmester Lauge Larsen.

Alle skal bidrage
Morsø Kommune vil inddrage alle pedeller og institutionsledere og samtidig nedsætte såkaldte task forces.

Det skal sætte turbo på energibesparelserne i løbet af efteråret med blandt andet adfærdsændringer og driftsoptimering.

Kommunen er allerede gået har allerede sat en lang række energibesparende tiltag i gang. F.eks. er alle kommunens bygninger blevet energimærket, og næste skridt bliver at få indsamlet forbrugsdata for alle bygninger for at kunne se, hvor sparemulighederne er.

Vedvarende energi i Villa Ville Kulla
Desuden arbejder kommunen også på at få omlagt de kommunale bygningers varmeforsyning til vedvarende energi i områder, der ligger uden for den kollektive forsyning.

F.eks. skal institutionen Villa Ville Kulla have etableret jordvarme, solfangere og varmepumper. Alt i alt skal det sikre, at der i fremtiden bliver brugt så lidt energi som muligt i kommunens bygninger.

- Det er meget positivt, at der er så mange af kommunens afdelinger fra it til ejendomsservice, der arbejder sammen om at spare på energien. Al erfaring viser, at en god forankring fra ledelsen og ud i hele organisationen giver de bedste resultater, siger Janne Uldall. der er kommunens coach hos Center for Energibesparelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094