23948sdkhjf

Nyt center skal vogte energispareindsatsen

Der skal føres tilsyn med energispareindsatsen i net- og distributionsvirksomhederne for el, naturgas og fjernvarme.

Energitilsynet opretter et nyt center, der skal kontrollere og føre tilsyn med net- og distributionsvirksomhedernes indsats med at realisere energibesparelser hos slutbrugerne af energi.  

Det nye center har som en primær opgave at føre tilsyn med økonomien i energispareindsatsen i net- og distributionsvirksomhederne på el-, naturgas- og fjernvarmemarkederne - den gruppe af virksomheder, der de facto er ”monopoler”.  

Det oplyser Energitilsynet i en meddelelse.   

Det nye Center for Energibesparelser placeres organisatorisk i Sekretariatet for Energitilsynet, der i forvejen består af fire centre. Sekretariatet for Energitilsynet betjener Energitilsynet og er en selvstændig myndighed, der træffer afgørelser på grundlag af principper og retningslinier fastlagt af Energitilsynet.  

Center for Energibesparelser skal ledes af kontorchef Christian Parbøl - der tiltræder 1. august 2017. Centeret får en række medarbejdere, overvejende økonomer og jurister.

De ledige stillinger i centeret ventes besat fra 1. august 2017 og i ugerne derefter. 

Om Center for Energibesparelser

Det nye Center for Energibesparelser skal ses i lyset af det politiske ønske om styrkelse af tilsynet med energispareindsatsen i net- og distributionsvirksomhederne.

Energitilsynet får en hovedopgave med føre tilsyn med økonomi og omkostninger, mens Energistyrelsen får en hovedopgave med at føre tilsyn med de realiserede energibesparelser.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083