23948sdkhjf

Mariagerfjord investerer syv millioner i energitiltag

Byrådet i Mariagerfjord Kommune har vedtaget at investere syv millioner kroner i energitiltag. Fjernaflæsning og energimærkning står øverst på to-do-listen.
Byrådet i Mariagerfjord Kommune har vedtaget at lave yderligere investeringer i nye energitiltag. På lidt længere sigt vil kommunen spare både CO2 og penge.

At være klima-kommune forpligter
Mariagerfjord Kommune er klimakommune og er derfor forpligtet til at have fokus på, om der kan spares nogle steder – både af hensyn til miljøet og til økonomien.

- Det er vores mål at gå foran og forhåbentlig kan vi være med til at inspirere borgerne til også at spare penge og til at spare på udledningen af CO2, fortæller Orla Huulgaard Jørgensen, der er energikonsulent i Mariagerfjord Kommune.

Fjernaflæsning og energimærkning
De nye investeringer skal blandt andet bruges til at isolere og til at etablere fjernaflæsning af el-, vand- og varmemålere i alle de bygninger, kommunen bruger. Desuden skal arbejdet med at energimærke kommunens bygninger udvides, så det i løbet af 3½ år omfatter alle bygninger.

- Investeringerne tjener sig selv hjem i løbet af overskuelig årrække, for når vi kan overvåge vores forbrug, og når vi har energimærket alle bygninger, så vil der vise sig en masse steder, hvor vi kan spare. Og det gavner både økonomien og miljøet, uddyber Orla Huulgaard Jørgensen.

For at sikre, at besparelserne slår i gennem, har kommunen også startet et energinetværk af pedeller og ledere. Netværket skal være med til at fremme den rigtige adfærd blandt medarbejderne.

Allerede i 2009 tjente Mariagerfjord Kommune 800.000 kr. på energibesparelser.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094