23948sdkhjf

Nu leverer Skærbækværket til fjernvarmenettet

Mandag den 22. maj, kl. 16.40 sendte Skærbækværkets nye fliskedler den første grønne fjernvarme ud til varmekunderne i Trekantområdet.

Det markerer en vigtig milepæl i arbejdet med at sikre Trekantområdet en grøn varmeforsyning til konkurrencedygtige priser og fortsat høj forsyningssikkerhed.

- Det er opfyldelsen af et vigtigt og konkret mål, vi nu har nået ved at kunne sende den første grønne varme fra Skærbækværket ud til fjernvarmekunderne i Trekantområdet, siger Leif Høgh Sørensen, projektleder i Dong Energy.

Klar til fuld produktion til fyringssæsonen
Siden Dong Energy og Trekantområdets Varmetransmissionsselskab, TVIS, i juni 2014 blev enige om en ny varmeaftale gældende frem til 2037, er der arbejdet intensivt på at udbygge Skærbækværket med to nye fliskedler og tilhørende logistik til håndtering af træflisen.

Søndag den 7. maj 2017 kunne teknikerne begynde at fyre op i den første af de to fliskedler, og efter en grundig dampblæsning af kedelrørene, er kedlen nu blevet forbundet med fjernvarmesystemet, og kan dermed begynde at levere grøn fjernvarme. 

- Den ene af de to nye fliskedler producerer nu grøn fjernvarme, og vi forventer at kunne begynde at fyre op i den anden kedel i løbet af de næste uger. Til september når der igen er behov for varmen skal vi i gang med omfattende tests og med at trimme anlægget, for at være klar til at være oppe på fuld produktion, når fyringssæsonen for alvor sætter ind i løbet af efteråret, siger Leif Høgh Sørensen.

Miljøet bliver vinder 
Skærbækværket tegner sig for cirka 2/3 af fjernvarmeproduktionen til TVIS, som forsyner, hvad der svarer til omtrent 83.000 husstande eller 183.000 borgere i Trekantområdet.

Når op mod 450.000 tons bæredygtig biomasse i form af træflis fremover erstatter brugen af naturgas, reduceres CO2-udledningen fra Skærbækværkets varmeproduktion markant.

- Det er mange års forberedelse af varmeforsyningen i Trekantområdet, der nu når en vigtig milepæl. Når biomasse-varmen er fuldt implementeret, så er fjernvarmen 95% CO2-neutral i Trekantområdet. Om du bor i nybygget lavenergibolig eller et etagebyggeri fra 70’erne, så viser du miljøhensyn ved at have fjernvarme, samtidig med at prisen fra TVIS bliver billigere, siger Anders Jepsen, projektchef ved TVIS

Udbygningen af Skærbækværket er et vigtigt led i Dong Energy’s mål om at omstille sin energiproduktion og reducere sin CO2- udledning for el- og varmeproduktionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125