23948sdkhjf

Byråd sender Vattenfalls MW-projekt i Nørrekær Enge i høring

For et år siden indsendte Vattenfall en ansøgning om etablering af en 140 MW landmøllepark i Nørrekær Enge på grænsen mellem Vesthimmerland og Aalborg Kommune. 

I januar måned i år var man gået i gang med at udarbejde VVM-materialet, og nu er projektet kommet et skridt videre i den politiske proces.

Ja til lokalplan
Aalborg Byråd såvel som Vesthimmerland Kommunes byråd har netop godkendt lokalplanen for de 40 møller, der skal opstilles i den 140 MW store park.

Det betyder, at et projekt med 16 møller sendes i høring i Aalborg Kommune, mens Vesthimmerland Kommune sender de resterende 24 møller i høring, da de placeres i Vesthimmerland Kommune. 

- Forudsætningen i begge kommuner er at en vindmøllepark skal være på baggrund af et fælles projekt og en fælles planlægning. Derfor er det også en parallel planproces i de to kommuner og en parallel offentlig høring, oplyser Peter Serup fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune. 

I høring
Lokalplanen er altså sendt i offentlig høring fra den 29. maj til 18. august 2017.

- Efter den offentlige høring skal begge kommuners byråd godkende planerne endeligt - det sker ultimo oktober/primo november, oplyser Peter Serup. 

Presseansvarlig Arne Rahbek fra Vattenfall fortalte tidligere på året til Energy Supply, at man meget snart ventes at komme videre i processen.

 - Det afhænger af godkendelsesproceduren, men i bedste fald kan vi gå i gang i løbet af i år eller 2018. Vi forventer i bedste fald at møllerne nettilsluttes i 2019, sagde Arne Rahbek dengang.

Nørrekær Enge II er den noget større søster til den 13 vindmøller store møllepark, der i 2009 blev opstillet på grænsen af kommunen - dengang med 7 møller i Vesthimmerlands Kommune og 6 møller i Aalborg Kommune.

Artiklen er opdateret 24. maj 2017, kl.11.30

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109