23948sdkhjf

Løverne i Givskud ZOO får varmepumper og solcelleanlæg

Gorillaerne kan godt lide varme, og løverne skal heller ikke fryse om poterne inde i stalden. Samtidig skal man kunne se noget, når man er inde i parkens bygninger, hvilket kræver lamper og lys – og ventilation, ja det koster også.

Givskud ZOO bruger rigtig meget energi på mange områder. Fremover skal det forbrug optimeres, så det bliver både mere miljøvenligt og billigere.

Dyreparken har derfor indgået aftale med SustainSolutions om et større energiprojekt, som ifølge planen vil kunne spare parken for 430.000 kWh årligt, hvilket svarer til strømforbruget hos familier i 88 parcelhuse.

Lys, luft og varme
Lyskilder, ventilationsanlæg og oliefyr. Det hele skal udskiftes og erstattes med mere miljøvenlig teknologi.

I forbindelse med opgaven udskifter Givskud El 129 lysstofrør med LED-belysning, mens seks oliefyr udskiftes med varmepumper fra Panasonic.  

- Vi er særligt glade for at vinke farvel til oliefyrene og være med til at spare miljøet for et unødvendigt CO2-udslip, siger direktør i Givskud ZOO Richard Østerballe, der forventer at spare 140 ton CO2 årligt med de nye tiltag.

Solcelleanlæg til grundlast
Udover LED-belysning og varmepumper skal der installeres et solcelleanlæg samt et styringsværkstøj, der skaber overblik over det samlede energiforbrug.

Solcelleanlægget kommer til at bestå af 432 paneler, der leveres af Solcellekonsulenten. Anlægget forventes at producere 114.000 kWh per år.

- Vi forsørger at dække grundlasten, som er det permanente strømforbrug, som altid vil være der, fortæller teknisk projektleder hos Sustain Solutions, Mikkel Fjeldsø Nielsen.

For 4,5 millioner
SustainSolutions skal levere de grønne energibesparelser og finansieringsløsningen på projektet.

- Det er et rigtig godt projekt med en god synergi, siger Mikkel Fjeldsø Nielsen.

For Givskud ZOO bliver prisen på hele herligheden 4,5 mio. kr. Men forventningen er at de penge parken sparer på energien fremover kan tilbagebetale projektinvesteringen over en periode på otte og et halv år. På den måde skal Givskud ZOO faktisk ikke have penge op af lommen for at gennemføre de grønne tiltag.

- Samarbejdet med SustainSolutions og finansieringsløsningen har været afgørende for at realisere vores ønske om at gøre noget godt for miljøet og samtidig spare penge på energiregningen, siger Richard Østerballe.

Arbejdet med at udskifte energikilder og installere solcelleanlægget er gået i gang og vil fortsætte i de kommende måneder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11