23948sdkhjf

Fjernaflæsning af el, vand og varme i Grønland er nu en realitet

Bedre forbrugerservice og betragtelige energibesparelser – Det er forventningerne til et nyt fjernaflæsningssystem i Grønland.
1. februar 2010 lancerede energiselskabet Nukissiorfiit en ny webportal, som gør det muligt for kunderne at følge deres energiforbrug via Internettet.

Med det nye web-baserede system får forbrugeren adgang til information om husholdningens forbrug, helt ned til time for time. Det giver forbrugeren mulighed for at vælge energirigtige produkter og opdage uhensigtsmæssig adfærd. Forbrugerne kan afprøve systemet ved at regulere deres forbrug og derpå iagttage virkningen via energiselskabets webportal.

Fjernaflæsningssystemet er til gavn for både forbrugerne og for energiselskabet. I følge Energidirektør Svend Hardenberg er den helt store fordel, at selskabets folk ikke skal rykke ud for at aflæse hver enkelt måler. Derudover kan de via de nye elmålere fjernstyre åbning og lukning af forsyningen, i tilfælde af at elregningen ikke bliver betalt. Det giver kunderne endnu en besparelse, da selskabet dermed kan sænke afgiften for åbning og lukning.

Fjernaflæsningssystemet er på den måde både et vigtigt middel til klimafremmende initiativer og til at forbedre kundernes og selskabets økonomi.

Frem til 2012 udskifter Nukissiorfiit alle el-, varme- og vandmålere med intelligente målere, som forbindes i et radionetværk. Der er tale om i alt 43.000 målepunkter, hvoraf hovedparten af målerne, nemlig 34.000, er elmålere. Grunden til det forholdsmæssigt store antal elmålere er, at man i de fleste boligblokke har fælles vand- og varmemålere.

Målere og system leveres af Kamstrup A/S, som har specialiseret sig i fjernaflæsningssystemer via radio.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094