23948sdkhjf

Fejl i ansøgning forsinker biogas-projekter

Regeringens satsning på biogas forsinkes nu af en fejl i EU-ansøgningerne fra Fødevareministeriet.
Grøn Vækst-pakken, der blev lanceret sidste år, har to formål: at sikre grøn energi og hjælpe landbruget af med gylle. Nu er projektet med 225 mio. kr. støttekroner i bagagen blevet forsinket på grund af en fejl i EU-ansøgningerne fra Fødevareministeriet.

Det betyder, at der tidligst bliver åbnet for ansøgninger til de mange millioner sidst på året eller til næste år. Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er rigtig træls. Vi har været i gang mange år med at få verdens største biogasanlæg op at stå, og så skal vi fældes af noget bureaukrati. Vi risikerer at blive bondefanget og aldrig nogensinde få del i de afsatte penge, siger landmand Kristian Gade, der er formand for leverandørforeningen til Maarbjerg Bioenergy.

Landbrug & Fødevarer frustrerede
Hos landmændenes organisation Landbrug & Fødevarer er frustrationen over forsinkelsen da også til at tage og føle på.

- Det er rigtig ærgerligt, at man har overset nogle regler på området, så etableringsstøtten bliver forsinket. For det forsinker ikke bare konkrete projekter, det er med til at skabe en masse usikkerhed om biogas, når rammevilkårene ikke er kendte, og flere ting sejler, siger plante- og energipolitisk chef Søren Korsholm.

Fødevareministeren beklager
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) beklager, at hun ikke kan åbne støtteordningen allerede nu.

- Jeg forstår godt, at de er sure, men vi gør, hvad vi kan. Jeg ville så gerne, at vi kunne få skubbet biogassen i gang og give støtte til Maarbjerg, og vi knokler med at få EU-Kommissionen til at give en godkendelse, siger Eva Kjer Hansen.

Hvis alt går vel og kommissionen godkender, så kan ministeriet tidligst åbne for ansøgninger sidst på året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078