23948sdkhjf

Industrivarme modtager million-ordre fra Grønland

Den nordjyske virksomhed Industrivarme skal levere al el, automatik og styring til et nyt kraftvarmeværk Paamiut i Sydvestgrønland. Ordren er med til at åbne op for et helt nyt marked for virksomheden.
Industrivarme fra Storevorde i Nordjylland skal forestå hovedentreprisen i forbindelse med opførelsen af et helt nyt kraftvarmeværk i byen Paamiut i Grønland. Entreprisen omfatter maskin, el og automatik-arbejdet.

En stor del af de tekniske installationer opbygges af moduler som fremstilles på Industrivarmes eget værksted og hos underleverandører, hvilket sker for at nedbringe anlægsomkostningerne. Modulerne testes grundigt før afsendelse til og installation på værket i Paamiut.

Arbejdet på værket påbegyndes i marts 2010 og anlægget skal være klar til aflevering i efteråret 2010.

Teknikken til Paamiut
Der vil blive installeret 3 stk. generatoranlæg fra MAN B&W Holeby diesel, 1 stk. 9L21/31 og 2 stk. 6L21/31. Energien i røggassen bliver omdannet til varmt vand i røggaskølere leveret af Danstoker og skal sammen med energien i motorernes cylinderkølevand forsyne byen med fjernvarme.

Der skal installeres ca. 35 km kabler og svejses ca. 3 km rør. Der bliver installeret i alt ca. 4.500 kW el samt 3.000 kW varme.

Fremtiden for Industrivarme
Ordren til Nukissiorfiit falder fint i tråd med Industrivarmes strategi om at ekspandere ved at tilbyde kendt teknologi til markeder, som virksomheden ikke tidligere har haft fokus på.

Industrivarme har stor erfaring i opførelse af kraftvarmeværker i hovedsagelig Danmark, men har også leveret kraftværker til blandt andet Afrika.

Da Grønland er et fokusområde for industrivarmes fremtidige aktiviteter, er der oprettet et Grønlandsk datterselskab. Der findes hos Industrivarme A/S en betydelig erfaring med grønlandske forhold, idet ledende medarbejdere har arbejdet flere år i Grønland.

Ordren har en værdi af 20 mio. kr.

Kilde: Industrivarme

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094