23948sdkhjf

DBDH bliver medlem af DI

DI Hovedbestyrelse har fredag den 27. november godkendt at optage DBDH, Danish Board of District Heating, som ny medlemsforening i DI. Det skal styke arbejdet med at løfte arbejdet på det politiske område for fortsat at sikre rammer i både Danmark og i EU for fjernvarmeløsninger og tilknyttede teknologier
Danish Board of District Heating (DBDH) bliver pr. 1. januar 2010 medlemsforening i DI. DBDH vil gennem integrationen med DI sætte yderligere tryk på arbejdet med at fremme medlemmernes politiske og afsætningsmæssige interesser. Det vil ske i et tæt samarbejde med DI Energibranchen og det øvrige DI.

Den tættere integration med DI skal løfte arbejdet på det politiske område for fortsat at sikre de rette politiske rammer både i Danmark og i EU for fjernvarmeløsninger og de tilknyttede teknologier.

- DBDH's indtrædelse i DI er en stor gevinst for dansk fjernvarmeindustris eksportudvikling. Sammensmeltningen af DBDH’s sektorfaglige indsigt med DI’s politiske organisering, ikke mindst i Bruxelles, vil klart styrke de danske virksomheders muligheder for i endnu højere grad at bidrage til opfyldelsen af EU's klimamålsætninger, siger adm. dir Jes B. Christensen, DBDH.

DI Energibranchen glæder sig over at få tilknyttet en så central forening på energiområdet. DI Energibranchen har længe arbejdet for at belyse fjernvarmens vigtige rolle i det fremtidige danske energisystem, som skal sikre stabil, CO2-venlig energiforsyning. Desuden ligger der et stort potentiale for de danske energiløsninger i EU og globalt. Promoveringen af disse bliver en ny, fælles opgave mellem DBDH og DI Energibranchen.

- Fjernvarme og fjernkøling er et af Danmarks stærkeste bud på hvordan verden kan spare på energien, få mere vedvarende energi og løse klimaudfordringen. Vi er derfor meget glade for denne alliance, som vi forventer os meget af, supplerer branchedirektør Anders Stouge, DI Energibranchen.

DBDH har eksisteret som fjernvarmeindustriens eksportforening siden 1978 og har siden da været det ledende forum for eksport af dansk teknologi og løsninger inden for fjernvarme og fjernkøling. Medlemmerne dækker et bredt felt inden for energiselskaber, teknologileverandører, rådgivere og entreprenører.

Kilde: DI Energibranchen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094